Pulpa_de_rata_pe_pat_de_varza_800
legume si ciuperci

Pulpă de rață pe pat de varză

  • 14

    ingrediente

ingrediente

pregătire

  • Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius, pe funcția "ventilație" sau cuptorul cu gaz la trei sferturi din putere.

  • Preîncălziți o tigaie la foc mic și între timp asezonați pulpele de rață cu scorțișoară și nucșoară alături de sare și piper proaspăt râșnite. Așezați pulpele în tigaie și rumeniți-le pe ambele părți. Stoarceți sucul de la o portocală și puneți-l deoparte. Scoateți pulpele de rață rumenite pe o tavă și introduceți-le în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute.

  • Scurgeți ușor excesul de grăsime din tigaia în care ați rumenit rața, apoi turnați în același vas încins la foc mediu sucul de portocală alături de unt, cuișoare, ienupăr și anason stelat. Lăsați să clocotească de 2-3 ori pe foc, timp în care tocați mărunt varza roșie.

  • Când sosul de portocală s-a redus puțin, adăugați varza roșie tocată peste care picurați ulei de măsline, apoi amestecați și adăugați o frunză de dafin și cidrul de mere. Asezonați cu sare și piper proaspăt râșnite apoi lăsați pe foc până ce varza se înmoaie ușor.

  • Așezați pulpele de rață scoase din cuptor deasupra și serviți alături de un pahar de cidru de mere.