Supă hot pot caraibiană cu sos de papaya picant
FF2018

Supă hot pot caraibiană cu sos de papaya picant

Această supă hot pot caraibiană te va face de la prima înghițitură să te gândești la plaje tropicale cu nisip auriu. Supa cu lapte de cocos este asezonată cu cele mai bune condimente de la Kamis - cimbru, foi de dafin, turmeric și ienibahar. Poți să-i adaugi orice legume preferi, noi îți propunem morcovi și țelină pentru a absorbi toate acele arome puternice. Servește această supă cu sos de papaya picant condimentat cu ghimbir și cuișoare Kamis și ardei iute.
  • 45m

    durata de pregătire

  • 3h

    Durata de gătire

  • 36

    ingrediente

ingrediente

10

Porții

  • Pentru supă
  • 900 grame ciolane de porc afumate
  • 2 cepe, tăiate
  • 1 morcov, tăiat pe diagonală
  • 1 țelină apio, tăiată pe diagonală
  • 2 litri de apă
  • 1 litri supă de pui
  • 1 ardei iute, precum Scotch bonnet sau habanero
  • 2 Foi de dafin
  • 1 lingură Rasnita Sare de mare iodata
  • 1 lingură Cimbru
  • 1 lingură Curcuma măcinată (Turmeric)
  • 1/2 lingură Ienibahar
  • 1/2 lingură Piper negru măcinat
  • 2 linguri amidon
  • 50 mililitri apă
  • 2x400 grame lapte de cocos la conservă
  • 1 lime, stors
  • 450 grame scoici Scallop negătite (aproximativ 20 de bucăți)
  • 450 grame creveți curățați și decorticați negătiți (aproximativ 20 de bucăți)
  • Pentru sosul de papaya picant
  • 3 căni (750 ml) papaya proaspătă tăiată cubulețe
  • 1/2 cană (125 ml) oțet de mere
  • 1/4 cană (60 ml) ardei iuți scotch bonnet sau habanero, tocați mărunt
  • 1/4 cană (60 ml) ceapă galbenă, tăiată mărunt
  • 1/4 (60 mililitri) Muștar Clasic
  • 1 linguriță Rasnita Sare de mare iodata
  • 1/2 linguriță Ienibahar
  • 1/2 linguriță Usturoi granulat
  • 1/2 linguriță Ghimbir
  • 1/4 linguriță Cuișoare
  • Pentru garnitură
  • Orez gătit
  • Fulgi de cocos
  • Mango tăiat cubulețe
  • Ardei roșii sau verzi tăiați în rondele

pregătire

  • Pentru a pregăti supa, puneți într-o oală mare ciolanele de porc, cepele, morcovul și țelina. Fierbeți la foc mediu timp de 5-6 minute, amestecând ocazional. Adăugați apa, supa de pui, ardeiul iute și condimentele și aduceți la fierbere. Acoperiți oala și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 1 oră, îndepărtați ocazional grăsimea de la suprafață.

  • Descoperiți oala și mai lăsați la foc încă 30 de minute. Îndepărtați ciolanele de porc și îndepărtați încă o dată grăsimea. Separat, amestecați amidonul cu 50 ml de apă rece și adăugați laptele de cocos. Adăugați mix-ul în supă și fierbeți la foc mic pentru încă 30 de minute. Adăugați în supă și sucul de la lime.

  • Pentru sosul de papaya picant, puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie. Procesați la viteză maximă până ce amestecul devine omogen și neted. Transferați compoziția într-o cratiță de mărime medie. Lăsați să ajungă la punctul de fierbere. Reduceți intensitatea focului la minim și lăsați să fiarbă încet, fără capac, timp de 10 - 15 minute, apoi turnați într-un bol mediu.

  • Punți scoicile Scallop și creveții pe farfurii diferite; procedați la fel și cu restul de garnituri.

  • Pentru a servi, puneți supa într-un slow cooker preîncălzit. Lasă-ți invitații să-și prăjească singuri scoicile și creveții după cum doresc.

  • Fiecare invitat își va putea personaliza bolul cu supă, adăugând orez, fructe de mare sau sos picant de papaya.