MAGHIRAN

MAGHIRAN

MAGHIRAN

Delicios și versatil, maghiranul poate fi folosit pentru a accentua o varietate de mâncăruri, inclusiv supe, salate și sosuri. Maghiranul face parte din familia mentei, alături de salvie și busuioc, iar aroma delicată, subtilă, este caracteristica sa specifică. Deși se folosește în principal la gătitul mâncărurilor condimentate, în ultimii ani a început fie folosit în cocktail-uri și merge deosebit de bine cu băuturile spirtoase simple, precum ginul și vodca.

Profilul de aromă

Maghiranul are un gust delicat, dulce și trebuie adăugat spre sfârșitul gătitului, pentru a obține cele mai bune rezultate. Dacă este adăugat mai devreme, își poate pierde o parte din intensitatea deosebită, deoarece uleiurile esenţiale se evaporă. Este îmbibat cu uleiuri esențiale asemănătoare celor ale oregnaoului, deci comparaţia este, probabil, inevitabilă, dar maghiranul oferă o versiune mai puțin acră, mai puțin picantă a acestor arome medicinale, de verdeață. Avem mare grijă atunci când cultivăm maghiranul - îl luăm din zonele cu clima cea mai bună și uscăm cu grijă fiecare cultură pentru a-i păstra uleiurile pline de aromă.

Merge foarte bine cu ...

Maghiranul se potrivește cel mai bine cu puiul și cu alte feluri de carne albă, cum ar fi curcanul și carnea de porc. Pentru un sos delicios de ierburi, amestecați-l cu smântână, vin alb, zeama în care s-a fiert carnea și ceapă tocată și turnați-l peste puiul fript. Oferiți un gust delicat legumelor prăjite, presărându-l după cum doriți, sau combinați-l cu piper negru și presărați peste cartofii prăjiți. Pentru o delicioasă umplutură de pâine, combinați-l cu pesmet, ceapă și cimbru, apoi adăugați un ou și sucul în care a fiert carnea, înainte de a băga totul la cuptor.

Istoria sa

Deși este originar din Cipru și Turcia, și Egiptul a cultivat cu succes maghiranul timp de secole. De asemenea, crește sălbatic în Anglia de peste 800 de ani.

Știați că...?

- În popor se spune că un vârf de maghiran în fiecare cameră a casei poate încuraja măritișul, iar adăugarea acestuia la apa de baie poate ajuta la alungarea tristeții sau a suferinței.

- Maghiranul trebuie să aibă o culoare sănătoasă, cu frunze de dimensiuni egale și o aromă proaspătă

- Maghiranul (Origanum majorana) este uneori confundat cu oregano-ul (Origanum vulgare), deoarece sunt membri apropiați ai familiei Lamiaceae. oregano-ul a mai fost denumit și maghiran sălbatic obișnuit, ceea ce adâncește confuzia.