VANILIE PĂSTĂI

VANILIE PĂSTĂI

VANILIE PĂSTĂI

Știați că...?

Indienii azteci din Mexic foloseau păstăile de vanilie pentru a-și aroma băutura de ciocolată (Xoco-latl). Păstăile de vanilie sunt culese verzi, când nu au niciun miros. Procesul lung de maturare, care dezvoltă aroma parfumată a vaniliei, este unul dintre motivele prețului ridicat al acesteia. Păstăilede vanilie de bună calitate conferă o aromă și mai bună decât esența și pot fi reutilizate de mai multe ori. Se credea că vanilia era un tonic pentru creier.

Calitatea

Păstăile de vanilie trebuie să aibă o culoare maro, bogată, profundă, cu un aspect oarecum zbârcit și totuși elastic și rezistent. Aroma complexă, dar subtilă, de fructe se dezvoltă în timp și durează mult timp. Vanilina este constituentul principal al aromei boabelor de vanilie.

Utilizări

Adăugați o păstaie în borcanul de zahăr pentru a aroma prăjiturile, biscuiții și deserturile coapte. Pentru sosuri, creme și înghețată, infuzați laptele cu o păstaie de vanilie înainte de a le pregăti, pe care o puteți înlătura înainte de servire. Pentru o aromă mai puternică, spargeți păstaia și utilizați semințele. Adăugați o păstaie de vanilie la amestecul budincii de orez, pe care o puteți îndepărta după gătit. Mixați frișca cu zahăr aromatizat cu vanilie pentru crema chantilly.

Informaţii nutriţionale

Valoare energetică la 100 g: 235 KCal

Proteine la 100 g: 25 g

Grăsimi la 100 g: 15 g