CHIMION

CHIMION

CHIMION

Chimionul poate părea la început nesemnificativ, dar acesta adaugă o aromă naturală, distinctă la o gamă largă de feluri de mâncare și este folosit foarte des în bucătăria indiană și în cea din Orientul Mijlociu. Disponibil fie sub formă de semințe, fie măcinat pudră, facem imposibilul pentru a obține chimionul în cea mai pură formă a sa.

Profilul de aromă

Chimionul are o aromă ușor dulce, caldă, cu o notă de nuci, iar aceste calități înseamnă că este adesea perceput ca alternativă savuroasă la scorțișoară. Merge deosebit de bine cu fulgi de ardei iute, deoarece aceștia stimulează aroma picantă naturală și adaugă o tonalitate bogată, naturală. Secretul chimionului este conținutul său puternic de ulei, care, atunci când este încălzit, se dezlănțuie pentru a da naştere unui gust și unei arome distincte.

Merge foarte bine cu ...

Folosiţi chimion din belșug și combinați-l cu coriandru măcinat, pentru a le oferi mâncărurilor indiene acea aromă caracteristică. Adăugați-l la felurile de mâncare mexicană, cum ar fi chilli cu carne, pentru un plus de aromă sau încercați-l cu legume, fasole sau alte leguminoase, pentru o tentă specială. Ușor prăjite sau coapte, semințele de chimion își vor spori gustul înainte de a fi presărate peste salate, salată de varză sau legume.

Știați că...?

- Cuminaldehida oferă aroma principală a chimionului

- Chimionul aparține familiei Apiaceae, aceeași familie de plante cu cea a pătrunjelului

- Chimionul este un ingredient obișnuit al pudrei de curry

- Chimionul era folosit de romani în locul piperului negru

- Este folosit drept condiment în Anglia încă din secolul al XIII-lea