BUSUIOC

BUSUIOC

BUSUIOC

Știați că...?

De-a lungul timpului, busuiocul a fost deopotrivă adorat și disprețuit. Numele său înseamnă „rege” în limba greacă, iar în religia hindusă este venerat ca plantă sacră. Cu toate acestea, în Evul Mediu european se credea că scorpionii se înmulțeau sub un vas cu busuioc, iar cu o simplă mirosire a busuiocului, în creier se forma un scorpion. Busuiocul este cunoscut ca plantă de tomate datorită asemănării dintre cele două. Există peste 150 de soiuri de busuioc.

Calitatea

Busuiocul trebuie să aibă o culoare verde sănătoasă, conservată prin uscare atentă la temperaturi mai mici de 44°C. Planta uscată trebuie să-și păstreze aroma de anason. Metil Chavicolul este principalul ulei volatil care îi conferă aroma.

Utilizarea

Se poate amesteca cu roșii proaspete tăiate cubulețe și cu puțin ulei de măsline pentru un topping delicios pentru bruschette. Presărați-l pe pizza, legume prăjite sau supă de roșii. Adăugați-l la sosurile de roșii pentru paste. Se amestecă cu ulei de măsline, piure de roșii și usturoi pentru a obține un dressing pentru salate. Coaceți dovleceii întregi în ulei de măsline, roșii tocate și busuioc.

Informaţii nutriţionale

Valoare energetică la 100 g: 175 KCal

Proteine la 100 g: 14 g

Glucide la 100 g: 20 g

Grăsimi la 100 g: 4 g

Zaharuri la 100 g: 1,7 g

Acizi graşi saturaţi la 100 g: 0,2 g

Fibre la 100 g: 41 g

Sodiu la 100 g: 0,03 g