CURCUMA

CURCUMA

Curcuma

Cu o nuanță inconfundabilă de galben aprins, curcuma nu este cunoscută numai pentru multele sale utilizări la gătit - pigmentul său specific, galben ca soarele, a fost folosit de secole pentru a colora alimente, precum muștarul galben, și chiar la vopsirea țesăturilor. În zilele noastre, această rudă a ghimbirului este mult mai probabil să se găsească în sosul dvs. preferat de curry sau să aducă o notă profundă omletelor și preparatelor din carne.

O parte din atracția acestui condiment tropical este componenta sa principală, curcumina, care îi conferă multe dintre proprietățile sale unice, inclusiv culoarea galben strălucitoare.

Profilul de aromă

Deși este plăcut condimentată și plină de aromă, curcuma este cel mai bine folosită cu moderație, deoarece doar un singur vârf de cuțit poate da o aromă puternică. Foarte bun în mâncărurile cu curry, condimentul are un gust ușor aromat, ușor înţepător, cu subtile tonuri naturale. Acesta completează în special mâncărurile de pasăre și fructele de mare, oferindu-le o culoare caldă și scoțând la suprafață gustul natural al cărnii.

Controlând fiecărui pas al procesului, ne asigurăm că producția noastră de curcumă are cea mai bună aromă, cea mai strălucitoare culoare și cea mai bună calitate. Prin cultivarea în cele mai bune condiții de sol și climă, prin zdrobirea rădăcinilor întregi de curcumă și prin utilizarea de ambalaje sigilate cu folie pentru a-i păstra prospețimea, avem certitudinea că nimeni nu se poate lăuda cu o curcumă mai bună ca a noastră.

Merge foarte bine cu ...

Curcuma se desăvârșește în curry, supe și aperitive. De asemenea, merge foarte bine într-o întreagă serie de preparate pe bază de linte, orez și legume. Puteți aduce o notă delicioasă latte-lui, puteți transforma orezul fiert într-un pilaf aburind vibrant sau o puteți amesteca cu unt și apoi presăra peste legume pentru un plus de aromă.

Pentru a aduce o notă mai profundă mâncărurilor dvs., adăugați-o la spaghetele bolognese, la mâncărurile la cuptor, iar pentru un gust mai robust, amestecați-o cu preparatele la tigaie. Sau transformați-vă băuturile, punând un vârf de curcumă în cafeaua albă simplă, în smoothie sau în lapte, pentru mai multă aromă.

 

Istoria sa

Cu prima utilizare documentată încă din anul 600 î.Hr., curcuma este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute din lume. Deși a fost folosit pe scară largă în Orientul Îndepărtat timp de secole, condimentul a fost relativ necunoscut în lumea occidentală până în secolul al XIII-lea, când exploratorul Marco Polo i-a remarcat asemănările cu mai prețiosul șofran.

Știați că...?

- În Bangladesh, India și Indonezia, vopseaua pe bază de curcumă reprezintă adesea o parte tradițională a ritualului nunții. Curcuma este folosită pentru a colora brațele mirelui și ale miresei și pentru a da o culoare aurie în obraji.

- India este producătorul principal mondial de curcumă

- Curcuma mai este folosită în mâncărurile britanice – cea mai cunoscută fiind „puiul încoronării”

- Curcuma face parte din familia ghimbirului

- Pe lângă vopsirea țesăturilor și utilizarea în bucătărie, curcuma mai este utilizată în cosmetice drept colorant natural.