CIMBRU

CIMBRU

CIMBRU

Știați că...?

Atestarea cimbrului datează din Grecia antică, unde simboliza curajul. Soldații romani se scăldau în apă infuzată cu cimbru, pentru a căpăta putere, curaj și forță. Cimbrul are calități antiseptice. De asemenea, ajută la digestia alimentelor grase. Așezat între haine, se spune că alungă puricii și moliile.

Calitatea

Cimbrul trebuie să conțină cât mai puține crenguțe sau părți de tulpină. Aroma și gustul trebuie să fie tari și proaspete. Timolul este principalul ulei volatil care îi conferă aroma.

Utilizări

Amestecați-l cu coajă rasă de lămâie, usturoi pisat și unt, apoi întindeți amestecul peste pieptul de pui și înfășurați-l în jambonul de Parma înainte de gătit. Adăugați-l în mâncărurile la cuptor sau tocane pentru o aromă caldă, bogată. Presărați-l peste legume coapte sau cartofi. Puteți marina puiul sau peștele în ulei de măsline, zeamă de lămâie și cimbru înainte de frigere.

Informaţii nutriţionale

Valoare energetică la 100 g: 211 KCal

Proteine la 100 g: 9,1 g

Glucide la 100 g: 27 g

Grăsimi la 100 g: 7,4 g

Zaharuri la 100 g: 1,7 g

Acizi graşi saturaţi la 100 g: 2,7 g

Fibre la 100 g: 37 g

Sodiu la 100 g: 0,06 g