NUCŞOARĂ MĂCINATĂ

NUCŞOARĂ MĂCINATĂ

NUCŞOARĂ MĂCINATĂ

Știați că...?

Nucșoara reprezintă o cultură majoră a insulei Grenada, adesea denumită Insula de Nucșoară. Nucșoara este bine îmbrăcată - mai întâi într-o coajă tare, apoi acoperită de plasa de nucșoară și în cele din urmă de o coajă exterioară cărnoasă, asemănătoare unei caise. Această parte a fructului este folosită local pentru gemuri. Statul Connecticut din Statele Unite ale Americii era cunoscut sub numele de Ţara de nucșoară, deoarece contrabandiștii yankei vindeau gospodinelor nucșoare sculptate din lemn pretinzând că erau adevăratul condiment. Nucșoara poate provoca halucinații atunci când este consumată în cantități mari. În secolul al XVIII-lea, nucșoara era considerată un remediu pentru toate bolile.

Calitatea

Nucșoara trebuie să aibă o culoare brun deschis și o aromă puternică, parfumată. Modalitatea specială de măcinare aleasă de noi, la Kamis, ajută la păstrarea uleiurilor volatile care îi conferă aroma. Nucșoara este foarte uleioasă, lucru care face ca nucșoara măcinată să formeze bulgărași în recipientul de păstrare. Înainte de utilizare, nu trebuie decât să agitați bine. Praful de nucșoară are o culoare portocalie mai aprinsă și o aromă asemănătoare fructului de nucșoară.

Utilizări

Adăugați praf de nucșoară la spanacul gătit, morcov sau ciuperci. Praful de nucșoară conferă o aromă delicată sosului bolognese și altor feluri de mâncare italienești. Praful de nucșoară este excelent în mâncărurile făcute cu lapte și brânză, cum ar fi budinca de orez, sosul bechamel sau frișcă.

Informaţii nutriţionale

Valoare energetică la 100 g: 444 KCal

Proteine la 100 g: 8,2 g

Glucide la 100 g: 49,9 g

Grăsimi la 100 g: 23,5 g