Știați că...?
Chimenul ajută la digestie. Chimenul era cunoscut în Anglia din secolul al XIV-lea. Era folosit adesea la prăjituri sau la tipuri de pâine cu semințe, dar și la mâncărurile cu varză sau fasole. Uleiul de chimen este folosit la prepararea lichiorurilor, parfumurilor sau apei de gură.
Calitatea
Semințele de chimen trebuie să aibă o formă unitară și o culoare crem-maroniu uniformă, fără conținut de tulpină sau paie. Carvona este principalul ulei volatil care le conferă aroma.
Utilizări
Se amestecă la prăjit, cu varză și bacon și un cubuleț de unt. Amestecați-le cu morcov și alte legume rădăcinoase. Se amestecă în gulaș și alte mâncăruri cu carne de porc sau carne de vită. Pentru tortul de semințe se amestecă doar 1 lingură de semințe de chimen în aluatul pentru pandișpan.
Informaţii nutriţionale
Valoare energetică la 100 g: 448 KCal
Proteine la 100 g: 23,3 g
Glucide la 100 g: 40,9 g
Grăsimi la 100 g: 21,2 g