CORIANDRU FRUNZE

CORIANDRU FRUNZE

CORIANDRU FRUNZE

Știați că...?

Frunza de coriandru este cea mai cunoscută plantă din lume. Cu toate că nu este adesea întâlnită în bucătăria europeană, ea este folosită foarte mult în bucătăria asiatică, orientală, din Orientul Mijlociu și America Latină.

Calitatea

Frunzele de coriandru trebuie să aibă o culoare verde sănătoasă. Aroma și gustul frunzelor uscate devin mai evidente odată ce au fost adăugate la mâncarea gătită.

Utilizări

Se amestecă cu roșiile tocate, cu puțină zeamă de lămâie și usturoi pentru un sos răcoritor de roșii. Ideale în mâncărurile mexicane, cum ar fi chilli con carne. Pentru o raita indiană, amestecați castraveți tăiați sau rași, frunze de coriandru, sare și piper cu iaurt natural. Pentru un dressing în stil thailandez, amestecați cremă caldă de nucă de cocos cu zeamă de lămâie și frunze de coriandru, ardei pisat și ceapă verde tăiată cubuleţe. Se amestecă frunze de coriandru, pătrunjel, ardei verde proaspăt, usturoi și ceapă în orezul fiert pentru a obține arroz verde Mexican. Adăugați frunzele de coriandru la pâine, umpluturi și sosuri și presărați peste diferite feluri de mâncare picante sau cremoase, la sfârșitul gătitului.

Informaţii nutriţionale

Valoare energetică la 100 g: 279 KCal

Proteine la 100 g: 21,8 g

Glucide la 100 g: 41,7 g

Grăsimi la 100 g: 4,8 g