Ratatouille cu legume din grădină cu mămăligă prăjită
legume si ciuperci

Ratatouille cu legume din grădină cu mămăligă prăjită

Vinete, ardei gras și dovlecei proaspeţi, toate fierte într-un sos gros de roşii asezonat cu rozmarin, cimbru, usturoi şi oregano, servite pe felii crocante de mămăligă prăjite în tigaie.
  • 10m

    durata de pregătire

  • 15m

    Durata de gătire

  • 14

    ingrediente

ingrediente

  • 3 lingurițe Rozmarin
  • 1 ardei gras verde, tăiat cubuleţe
  • 400 gram de roşii tocate din conservă
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 1 lingură de oţet balsamic
  • 1 rulou de mămăligă gata preparată, tăiat în 12 felii
  • 1 1/2 linguriță Cimbru
  • 1/2 linguriță Usturoi granulat
  • 1/2 linguriță Oregano
  • Râșniță Sare de mare iodată
  • 1/4 linguriță Piper negru măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 vânătă, tăiată cubuleţe
  • 1 dovlecel mediu, tăiat cubuleţe

pregătire

  • Amestecaţi rozmarinul, cimbrul, usturoiul granulat, oregano, sarea şi piperul într-un vas mic. Daţi la o parte.

  • Încingeți o lingură de ulei într-o tigaie mare neaderentă la o temperatură medie-ridicată. Adăugaţi vânăta şi prăjiţi-o timp de 5 minute sau până când s-a înmuiat, amestecând din când în când. Adăugaţi dovlecelul, ardeiul, roşiile, 2½ linguriţe din amestecul de condimente şi zahărul, prăjiţi timp de 8 - 10 minute, amestecând din când în când, până când legumele s-au înmuiat. Turnaţi şi amestecaţi oţetul.

  • Între timp, ungeţi feliile de mămăligă cu restul de ulei de măsline. Presăraţi restul amestecului de condimente, apăsând uşor pentru a se lipi de ambele părţi. Încingeți o tigaie neaderentă la o temperatură medie-ridicată. Adăugaţi feliile de mămăligă, mai multe odată şi prăjiţi-le timp de 2 minute pe fiecare parte sau până când se rumenesc uşor.

  • Serviţi ratatouille deasupra feliilor de mămăligă.