TACOS VEGAN AL PASTOR CU DOVLEAC PLĂCINTAR
FF2019

TACOS VEGAN AL PASTOR CU DOVLEAC PLĂCINTAR

Nu aveți nevoie de rotisor - sau de carne - pentru un tacos al pastor adevărat. Creați o versiune vegană a acestei instituții mexicane de street food cu dovleac plăcintar copt și multe condimente. Așezați unele peste altele tortillas de porumb cu bucăți de ananas, un pic de zeamă de limetă proaspătă, varză crocantă sau ridichi și ceapă, după preferințe.

Informații nutriționale per porție: 130 Calorii, Grăsimi totale 6g, Grăsimi saturate 1g, Colesterol 0mg, Sare 480mg, Carbohidrați 17g, Fibre 3g, Total glucide 6 g, Proteine 2g. (Zahăr adăugat 0g)

  • 20m

    durata de pregătire

  • 35m

    Durata de gătire

  • 130

    Calorii

  • 16

    ingrediente

ingrediente

10

Porții

  • 1/4 cană ulei de măsline extra-virgin
  • 4 lingurițe Chili
  • 2 lingurițe Usturoi granulat
  • 1 1/2 lingurițe Chimion măcinat
  • 1 1/2 lingurițe Oregano
  • 1 linguriță Coriandru boabe
  • 3/4 linguriță Boia dulce afumată
  • 1/8 linguriță Cuișoare
  • 2 lingurițe Rasnita Sare de mare iodata
  • 1/8 linguriță Piper negru măcinat
  • 1 kilogram dovleac plăcintar, decojit și fără semințe, tăiat cubulețe
  • 1/2 ananas, decojit și tăiat în rondele
  • 4 linguri suc de lime
  • Varză tocată sau ridichi tăiate foarte subțire
  • Tortilla, încălzite
  • Ceapă albă tocată (opțional)

pregătire

  • Așezați un grătar de la cuptor cât mai jos, iar altul cât mai sus. Preîncălziți cuptorul la 220 ºC. Amestecați bine uleiul, condimentele, ¾ linguriță de sare și piper. Adăugați dovleacul și aveți grijă ca toate ingredientele să fie bine amestecate. Întindeți amestecul într-o tavă pe hârtie de copt.

  • Aranjați rondelele de ananas într-o altă tavă pe hârtie de copt. Stropiți cu 2 linguri de suc de lime.

  • Așezați tava cu dovleacul pe grătarul de jos al cuptorului, iar tava cu ananas pe grătarul de sus. Coaceți 30-35 de minute sau până când dovleacul este moale și ușor rumenit. Amestecați ocazional dovleacul și întoarceți ananasul pe cealaltă parte.

  • Înte timp, amestecați varza cu 2 linguri de suc de lime și cu ¼ linguriță de sare.

  • Scoateți dovleacul și ananasul de la cuptor și lăsați să se răcească. Tăiați ananasul în cubulețe. Pentru a servi, așezați un strat de dovleac și de ananas într-o tortilla încălzită. Adăugați deasupra varza sau ridichiile sau ceapă, după gust.