Condimente Furikake cu wasabi
Chili
Condimente traditionale

Chili

Sfaturi de utilizare

Piperul verde provine dintr-un arbust întotdeauna verde, căţărător, cultivat în special în Asia. Piperul verde este obţinut din fructele necoapte, fructele verzi ale aceleiaşi plante, ca şi piperul negru. Procesul de uscare al piperului verde este efectuat cu ajutorul tehnologiei moderne, datorită căreia piperul verde nu se înnegreşte, păstrându-şi totodată culoarea sa tipică, precum şi proprietăţile atât de apreciate de gust şi miros. Piperul verde se caracterizează printr-un gust dulceag şi proaspăt, având o aromă expresivă şi deosebită. Piperul verde are gustul mai delicat şi este mai puţîn iute decât piperul negru. Piperul verde se foloseşte pentru condimentarea mâncărurilor de carne, peşte, ciorbe, supe, sosuri. De asemenea îmbunătăţeşte gustul salatelor. Mici cantităţi de piper verde pot fi adăugate şi la deserturi.