green_chile_pozole_with_lotus_seeds_800
FF2019

Supă Pozole cu semințe de lotus

Semințele se potrivesc de minune și în supe! Semințele de lotus, în special. Folosiți-le în această rețetă de supă – se vor înmuia în timp ce se gătesc, similar cu fasolea. Varza chinezească bok choy și ciupercile shiitake adaugă un aer estic acestui preparat.
  • 20m

    durata de pregătire

  • 1h 20m

    Durata de gătire

  • 401

    Calorii

  • 17

    ingrediente

ingrediente

6

Porții

  • 1 lingură Chili
  • 1 linguriță Chimen
  • 1 linguriță Oregano
  • 1/2 linguriță Rasnita Sare de mare iodata
  • 450 grame coaste de porc
  • 4 linguri ulei
  • 3 tije de țelină apio
  • 1 ceapă medie
  • 2 chili poblano mici, fără semințe
  • 115 grame ciuperci shiitake
  • 3 linguri pastă de usturoi
  • 2 linguri pastă de ghimbir
  • 1.5 litri supă de pui
  • 200 grame semințe de lotus uscate
  • 150 grame varză chinezească bok choy
  • Pătrunjel proaspăt
  • 1 lime

pregătire

  • Amestecați chili, chimion, oregano și sare de mare într-un bol. Adăugați coastele de porc și amestecați bine.

  • Încălziți 2 linguri de ulei într-o tigaie la foc mediu. Adăugați țelina și ceapa tocate, apoi ardeiul chili poblano. Gătiți 4-5 minute până când legumele se înmoaie. Adăugați ciupercile shiitake, 2 linguri de pastă de usturoi și o lingură de pastă de ghimibr. Gătiți 3-4 minute și mutați legumele din tigaie

  • În aceiași tigaie încălziți o lingură de ulei și adăugați carnea de porc. Gătiți până când capătă o culoare maronie. Adăugați legumele călite. Adăugați supa de pui și semințele de lotus.

  • Aduceți la fierbere. Lăsați pe foc mic timp de 45 de minute - o oră până când coastele de porc sunt fragede.

  • Într-o tigaie încălziți o lingură de ulei. Adăugați varza chinezească și câte o lingură de pastă de usturoi și de ghimbir. Gătiți astfel încât varza să rămână ușor crocantă. Puneți supa în mai multe castroane, adăugați varza și garnisiți cu pătrunjel proaspăt și felii de lime.

  • Tip: Sămânța de lotus, denumită și machana în India, este frecvent folosită în bucătăria asiatică. Recoltarea floarei de lotus se face într-un timp foarte scurt, astfel încât semințele de lotus pot fi găsite cel mai des uscate sau expandate. Gustul amar este de obicei îndepărtat din centrul semințelor înainte de a fi uscate. Ambele semințe de lotus uscate și expandate au o aromă ușor florală și un gust ferm și consistent atunci când sunt fierte. Semințele de lotus sunt vândute în magazinele cu specific Asiatic sau în magazinele online. Semințe de lotus expandate sunt, de asemenea, vândute ca gustări aromate.