durata de pregătire
Durata de gătire
Calorii
ingrediente
Porții
Preîncălziți cuptorul la 160°C. Amestecați sarea și condimentele într-un bol mic și puneți amestecul deoparte. Amestecați semințele de lotus, covrigeii, chipsurile de cocos, migdalele și fisticul. Presărați cu ulei și adăugați amestecul de condimente. Amestecați bine.
Întindeți amestecul de nuci pe o tavă îmbrăcată în hârtie de copt.
Coaceți amestecul timp de 15 minute, întorcându-l din când în când. Lăsați să se răcească în întregime. Depozitați într-un recipient etanș până la o săptămână.
Tip: Sămânța de lotus, denumită și machana în India, este frecvent folosită în bucătăria asiatică. Recoltarea floarei de lotus se face într-un timp foarte scurt, astfel încât semințele de lotus pot fi găsite cel mai des uscate sau expandate. Gustul amar este de obicei îndepărtat din centrul semințelor înainte de a fi uscate. Ambele semințe de lotus, uscate și expandate, au o aromă ușor florală și un gust ferm și consistent atunci când sunt fierte. Semințele de lotus sunt vândute în magazinele cu specific asiatic sau în magazinele online. Semințe de lotus expandate sunt, de asemenea, vândute ca gustări aromate.