Default
FF2019

Gustare crocantă cu caju și semințe de lotus

Fără îndoială această gustare crocantă va fi preferata ta. Combinația de nuci, covrigei și chipsuri de cocos îmbrăcată în pudră de chili, chimion și boia este gustarea ideală pe care o poți lua cu tine peste tot!
  • 5m

    durata de pregătire

  • 15m

    Durata de gătire

  • 265

    Calorii

  • 12

    ingrediente

ingrediente

6

Porții

  • 1/4 linguriță Rasnita Sare de mare iodata
  • 1/2 linguriță Chili
  • 1/4 linguriță Usturoi granulat Substituiri disponibile
    • Usturoi granulat Family Pack
  • 1/4 linguriță Chimen
  • 1/4 linguriță Boia dulce afumată
  • 1/8 linguriță Piper mozaic boabe
  • 250 grame semințe de lotus expandate nesărate
  • 125 grame covrigei sticks
  • 125 grame chipsuri de cocos
  • 125 grame migdale crude nesărate
  • 125 grame fistic crud nesărat
  • 2 linguri ulei de rapiță

pregătire

  • Preîncălziți cuptorul la 160°C. Amestecați sarea și condimentele într-un bol mic și puneți amestecul deoparte. Amestecați semințele de lotus, covrigeii, chipsurile de cocos, migdalele și fisticul. Presărați cu ulei și adăugați amestecul de condimente. Amestecați bine.

  • Întindeți amestecul de nuci pe o tavă îmbrăcată în hârtie de copt.

  • Coaceți amestecul timp de 15 minute, întorcându-l din când în când. Lăsați să se răcească în întregime. Depozitați într-un recipient etanș până la o săptămână.

  • Tip: Sămânța de lotus, denumită și machana în India, este frecvent folosită în bucătăria asiatică. Recoltarea floarei de lotus se face într-un timp foarte scurt, astfel încât semințele de lotus pot fi găsite cel mai des uscate sau expandate. Gustul amar este de obicei îndepărtat din centrul semințelor înainte de a fi uscate. Ambele semințe de lotus, uscate și expandate, au o aromă ușor florală și un gust ferm și consistent atunci când sunt fierte. Semințele de lotus sunt vândute în magazinele cu specific asiatic sau în magazinele online. Semințe de lotus expandate sunt, de asemenea, vândute ca gustări aromate.