durata de pregătire
Durata de gătire
ingrediente
Pentru amestecul de mirodenii Shakshuka, amestecaţi toate ingredientele într-un bol de mici dimensiuni, până când amestecul este omogen. Puneţi deoparte.
Pentru Shakshuka mediteraneeană de legume, încingeți uleiul într-o tigaie mare din fontă, la foc mediu. Adăugaţi ceapa şi gătiţi, amestecând până când acestea devin transparente, ceea ce va dura aproximativ 5 minute. Adăugaţi usturoiul şi continuaţi să gătiţi, amestecând încă un minut. Adăugaţi vânăta şi dovlecelul şi continuaţi să amestecaţi, gătind timp de 10-15 minute sau până când legumele capătă o consistență moale.
Reduceţi focul la mediu spre mic. Adăugaţi 1 lingură din amestecul de mirodenii Shakshuka, sarea, mărarul şi feniculul măcinat, amestecaţi până când legumele sunt acoperite. Creşteţi focul la mediu, adăugaţi roşiile, gătiţi şi amestecaţi periodic timp de 3-5 minute sau până când sosul s-a îngroşat uşor.
Reduceţi focul la mic şi faceţi 6 adâncituri cu dosul unei linguri în amestecul de sos. Spargeţi câte un ou în fiecare adâncitură şi acoperiţi cu un capac. Gătiţi timp de 10-15 minute (10 minute, pentru gălbenuşuri moi, sau 15 minute, pentru gălbenuşuri tari). Dacă doriți, terminați de gătit sub un grătar fierbinte, apoi presăraţi cu pătrunjel.
Serviţi cu pâine crocantă tăiată felii.