Shakshuka mediteraneeana de legume
FF2017

Shakshuka mediteraneeana de legume

Ouăle-ochiuri cu gălbenușul în sus se fierb, la foc mic, într-un sos de roşii şi legume, infuzat cu un amestec savuros de mirodenii provenite din Orientul Mijlociu, conţinând boia afumată, chimion, piper, ardei Cayenne, curcuma şi chimen. Luaţi o lingură mare, o bucată groasă de pâine (pentru a absorbi tot sosul picant) şi serviți-vă din acest fel de mâncare rustic și consistent.
  • 25m

    durata de pregătire

  • 40m

    Durata de gătire

  • 20

    ingrediente

ingrediente

pregătire

  • Pentru amestecul de mirodenii Shakshuka, amestecaţi toate ingredientele într-un bol de mici dimensiuni, până când amestecul este omogen. Puneţi deoparte.

  • Pentru Shakshuka mediteraneeană de legume, încingeți uleiul într-o tigaie mare din fontă, la foc mediu. Adăugaţi ceapa şi gătiţi, amestecând până când acestea devin transparente, ceea ce va dura aproximativ 5 minute. Adăugaţi usturoiul şi continuaţi să gătiţi, amestecând încă un minut. Adăugaţi vânăta şi dovlecelul şi continuaţi să amestecaţi, gătind timp de 10-15 minute sau până când legumele capătă o consistență moale.

  • Reduceţi focul la mediu spre mic. Adăugaţi 1 lingură din amestecul de mirodenii Shakshuka, sarea, mărarul şi feniculul măcinat, amestecaţi până când legumele sunt acoperite. Creşteţi focul la mediu, adăugaţi roşiile, gătiţi şi amestecaţi periodic timp de 3-5 minute sau până când sosul s-a îngroşat uşor.

  • Reduceţi focul la mic şi faceţi 6 adâncituri cu dosul unei linguri în amestecul de sos. Spargeţi câte un ou în fiecare adâncitură şi acoperiţi cu un capac. Gătiţi timp de 10-15 minute (10 minute, pentru gălbenuşuri moi, sau 15 minute, pentru gălbenuşuri tari). Dacă doriți, terminați de gătit sub un grătar fierbinte, apoi presăraţi cu pătrunjel.

  • Serviţi cu pâine crocantă tăiată felii.