Baclava
deserturi si bauturi

Baclava

Cele mai bune delicii turcești cu ajutorul ingredientelor de la Kamis.
  • 8

    ingrediente

ingrediente

pregătire

  • Preîncălziți cuptorul la temperatura de 190 ° C. Într-un vas de dimensiunile 20.5 x 28cm, asezați 4 straturi de foi de baclava unse cu unt.

  • Combinați 125g zahăr brun cu nuci și scorțișoară. Se presară jumătate din acest amestec peste foi și se acoperă cu încă 4 foi. Urmează un nou strat de zahăr și nuci. Acoperim totul cu restul de foi de patiserie. Îndepărtați marginile, tăiați în formă dreptunghiulară și coaceți timp de 30 de minute sau până culoarea devine maro-aurie.

  • Adăugați zahărul rămas într-o cratiță și amestecați cu miere, batoane de scorțișoară și cuișoare. Adăugați 150 ml de apă, lăsați să fiarbă și să se înmoaie pentru 10 minute. Turnați compoziția peste baclavalele calde după ce aceastea au fost scoase din cuptor. Se lasă să se răcească și apoi se taie în bucăți. Serviți cald, rece sau cu cremă.