tagliatelle_bolognese_cu_chili_si_cimbrisor_800
paste si orez

Tagliatelle bolognese cu chili și cimbrișor

Aceasta nu este rețeta clasică de paste bolognese, am adăugat chili și cimbrișor Kamis pentru un twist delicios. 
  • 11

    ingrediente

ingrediente

  • 400 grame tagliatelle
  • 450 grame carne tocată de vită
  • 400 grame roșii decojite la conservă
  • 225 mililitri vin roșu
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură concentrat de roșii
  • 2 linguri parmezan
  • 1 linguriță Chili
  • 1 linguriță Cimbrișor
  • Rasnita Sare de mare iodata cu piper

pregătire

  • Într-o tigaie căliți ceapa în ulei de măsline 2-3 minute. Adăugați carnea de vită și gătiți 4-5 minute. Adăugați apoi chili, cimbrișor și concentratul de roșii. Gătiți timp de un minut.

  • Adăugați vinul roșu și lăsați la fiert până când sosul se reduce până la jumătate. Adăugați roșiile decojite și gătiți la foc mic timp de o oră. La sfârșit asezonați cu sare și piper.

  • Gătiți pastele al dente. Într-un bol mare amestecați pastele cu sosul bolognese.

  • Serviți pastele calde, garnisite cu parmezan pe deasupra.