Paste cu pui și sos de brânză cu ierburi aromate
paste si orez

Paste cu pui și sos de brânză cu ierburi aromate

  • 11

    ingrediente

ingrediente

  • 500 grame Paste scurte (penne)
  • 1 linguriță Sare de mare iodata Rasnita
  • 300 grame Piept de pui (pregătit la grătar sau cuptor), tăiat în cubulețe
  • 300 grame Broccoli (proaspăt sau congelat), buchețele mici
  • 200 grame Smântână de gătit
  • 200 grame Cremă de brânză picantă (orice sortiment blue) sau Gorgonzola picantă
  • 1 lingură Frunze de pătrunjel
  • 1/2 linguriță Boia de ardei dulce Substituiri disponibile
    • Boia de ardei dulce Family Pack
  • 1 linguriță Foi de dafin
  • 1/2 linguriță Piper mozaic boabe Rasnita
  • 1/2 linguriță Usturoi granulat Substituiri disponibile
    • Usturoi granulat Family Pack

pregătire

  • Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj. IÎn ultimele 3-4 minute de fierbere adăugați și buchețelele de broccoli. Dacă folosiți broccoli congelat, măriți timpul de fierbere cu 2-3 minute.

  • Între timp încălziți smântâna într-o tigaie adâncă, adăugați crema de brânză sau gorgonzola (tăiată în bucățele mici), amestecați în permanență la foc mic, până se obține un amestec omogen.

  • Adăugați condimentele și bucățelele de pui. Încălziți la foc potrivit timp de 3-4 minute.

  • Scurgeți bine pastele cu broccoli.

  • Așezați uniform pastele cu broccoli într-un bol mare. Adăugați sosul de brânză și smântână și amestecați bine ingredientele. Serviți preparatul cald.