Cartofi cu ierburi în stil italian
legume si ciuperci

Cartofi cu ierburi în stil italian

Cartofi delicioşi „Jersey Royal”, ceapă roşie, ardei gras roşu şi roşii cherry amestecate cu ulei de măsline şi ierburi italiene înainte de a le da la cuptor. O garnitură excelentă pentru carne de vită sau porc, de pui, peşte sau amestecată cu frunze de salată verde pentru un prânz gustos.
  • 10m

    durata de pregătire

  • 40m

    Durata de gătire

  • 7

    ingrediente

ingrediente

  • 450 grame de cartofi „Jersey Royal”, tăiaţi cubuleţe de 2,5cm
  • 1 ceapă roşie, tăiată bucăţi
  • 1 ardei gras roşu, tăiat bucăţi
  • 125 grame de roşii cherry
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 lingură Foi de dafin
  • 1/2 lingură Oregano

pregătire

  • Preîncălziţi cuptorul la 220°C.

  • Puneţi toate legumele într-o tavă. Turnaţi deasupra uleiul de măsline şi presăraţi ierburile italiene. Amestecaţi până când legumele sunt bine acoperite.

  • Daţi la cuptorul timp de 35-40 de minute sau până când sunt copţi cartofii.