Default
FF2019

Vegan Barbacoa

Secretul nu-foarte-secret pentru cea mai bună barbacoa? Condimentele. Iată de ce această versiune vegană folosește nu mai puțin de șase condimente! Vinetele coapte la grătar și tocate și ciupercile tăiate în felii subțiri sunt alternativa perfectă pentru tradiționala carne de miel sau de vită. Savurați-le în tortillas de porumb cu felii de limetă, roșii cubulețe, ceapă murată, coriandru, felii de jalapeños, brânză și smântână vegană.

Informații nutriționale per porție: 80 Calorii, Grăsimi totale 4g, Grăsimi saturate 1g, Colesterol 0mg, Sare 317mg, Carbohidrați 9g, Fibre 3g, Total glucide 4g, Proteine 2g (Zahăr adăugat 0g)

  • 10m

    durata de pregătire

  • 30m

    Durata de gătire

  • 80

    Calorii

  • 14

    ingrediente

ingrediente

8

Porții

  • 1 lingură Chili
  • 2 lingurițe Usturoi granulat Substituiri disponibile
    • Usturoi granulat Family Pack
  • 1 linguriță Chimion măcinat
  • 1 linguriță Oregano
  • 1/2 linguriță Rasnita Piper negru Lampung
  • 1/4 linguriță Piper negru măcinat
  • 1 linguriță Rasnita Sare de mare iodata
  • 1 vânătă mare, tăiată în jumătate, pe lungime
  • 4 ciuperci mari portobello
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă albă medie, tăiată subțire
  • 2 roșii tăiate mărunt
  • Folie de aluminiu
  • 1/2 lime, stoarsă

pregătire

  • Încălziți grătarul. Amestecați condimentele și sarea într-un bol mic.

  • Crestați vânăta, lăsând pielea intactă. Ungeți vânăta și ciupercile cu ulei și cu ½ din amestecul de condimente.

  • Gătiți pe grătar vânăta până când se înnegrește, aproximativ 5 minute pe fiecare parte.

  • Puneți ceapa în centrul foliei de aluminiu. Condimentați cu 1 ½ din amestecul de condimente. Așezați vânăta peste ceapă, adăugați roșiile și 1 ½ din amestecul de condimente. Pe deasupra fiecărei jumătăți de vânătă așezați ciupercile portobello și asezonați cu restul de condimente. Împachetați amestecul în folia de aluminiu, formând un pachet.

  • Plasați pachetul pe grill, gătiți 10 minute. Întoarceți pachetul și gătiți încă 10 minute.

  • Lăsați pachetul să se răcească. Scoateți ciupercile și feliați-le subțire. Îndepărtați pielea de pe vinete. Pasați vânăta cu o furculiță și amestecați cu ceapa. Adăugați ciupercile și suc de lime.

  • Serviți cu tortilla de porumb și cu alte toppinguri precum roșii, ceapă murată, pătrunjel, jalapeno, brânză vegană sau smântână vegană.

  • Test Kitchen Tips:
    Crestați vânăta lăsând pielea intactă, pentru a permite amestecului de mirodenii să intre în tăieturi pentru aromă.

    Tăind ciupercile și vânăta în felii subțiri veți oferi preparatului o textură asemănătoare cu cea a cărnii.

    Dacă nu aveți un grătar, plasați vânăta și ciupercile într-o tavă de copt și coaceți-le la temperatură mare câte 5 minute pe fiecare parte.

    După împachetarea legumelor în folie conform instrucțiunilor, puteți termina gătitul în cuptor. Rotiți pachetele în cuptorul preîncălzit de 180 ° C timp de aproximativ 20 de minute, întorcând pachetul la jumătatea gătitului.