Default
FF2018

Supă hot pot Puebla cu cremă de avocado

Condimentarea cu chili, boia afumată și chimen Kamis oferă acestui preparat de inspirație mexicană un gust savuros. Serviți această supă cu pui sau porc, porumb și cremă de avocado la orice eveniment festiv.
  • 26

    ingrediente

ingrediente

10

Porții

  • Pentru supa hot pot Puebla
  • 1 lingură Chili
  • 2 linguri boia afumată
  • 2 linguri Chimion măcinat
  • 2 linguri Oregano
  • 1/2 lingură Rasnita Sare de mare iodata
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă tăiată
  • 6 căței de usturoi mărunțiți
  • 2 litri supă de pui
  • 2x400 grame conserve de roșii tocate
  • 1 lime, stors
  • 2 știuleți de porumb tăiați în 5 bucăți
  • 450 grame piept de pui tăiat în fâșii foarte subțiri
  • 1 dovlecel chayote, decojit și tăiat în fâșii
  • Pentru crema de avocado
  • 1/2 avocado, fără sâmbure, curățat de coajă și tăiat mărunt
  • 200 mililitri smântână
  • Sucul de la ½ lime
  • 1/4 linguriță Rasnita Sare de mare iodata
  • 1/4 linguriță Usturoi granulat Substituiri disponibile
    • Usturoi granulat Family Pack
  • Pentru garnitură
  • Brânză proaspătă, fărâmițată
  • Avocado, tăiat
  • Coriandru proaspăt, mărunțit
  • Chipsuri tortilla

pregătire

  • Pentru supă, amestecati condimentele într-un bol mic și lăsați-le pregătite deoparte. Încălziți uleiul într-o tavă mare la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și gătiți timp de 5 minute, amestecând ocazional. Adăugați supa de pui, roșiile și jumătate din amestecul de condimente și aduceți la fierbere. Reduceți la temperatură scăzută și fierbeți timp de 20 de minute. Apoi, în ultimele 10 minute de gătit adăugați bucățile de porumb. După 10 minute, scoateți porumbul pe o farfurie. Adăugați în supă sucul de la lime.

  • Pentru crema de avocado, puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie. Procesați la viteză maximă până la omogenizare. Transferați compoziția într-un bol și păstrați la frigider până când este gata de servit.

  • Dați fâșiile de pui prin amestecul de condimente rămas și puneți-le pe o farfurie. Puneți în farfurii diferite și dovlecel chayote tăiat, precum și ingredientele pentru garnitură.

  • Pentru a servi, puneți supa într-un slow cooker preîncălzit. Lasă-ți invitații să-și prăjească singuri fâșiile de pui și dovlecel după cum doresc.

  • Fiecare invitat își va putea personaliza bolul cu supă, adăugând cremă de avocado sau orice garnitură dorește.

  • Sfat: Dovleacul chayote are formă de pară, iar gustul său este o combinație de castravete și zucchini. Îl poți găsi în magazine cu specific latin-american. Dacă nu îl găsiți, îl puteți substitui cu zucchini.