Default
FF2018

Arepas sud-american cu musaca grecească

Aromele lumii prind viață în inima turtelor arepas (din făină de porumb) inspirate fiind de bucătăria tradițională sud-americană și grecească. Rețeta noastră este o versiune de arepa umplută cu musaca ușoară din carne tocată de miel, vinete și brânză de feta mărunțită, condimentată cu aromele de scorțișoară, boia de ardei și piper de la Kamis.
  • 45m

    durata de pregătire

  • 45m

    Durata de gătire

  • 22

    ingrediente

ingrediente

12

Porții

  • Pentru arepas
  • 2 căni lapte
  • 2 căni apă
  • 1/2 căni (1 baton) de unt nesărat, împărțit pe mai multe etape
  • 3 căni de masarepa (făină de mălai nixtamalizată)
  • 1 1/2 lingurițe Rasnita Sare de mare iodata
  • 1 cană brânză feta mărunțită
  • Pentru musaca grecească
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 vânătă mică, cca. 1 1/4 căni, tăiată cubulețe
  • 1/2 ceapă mică, cca. 1/2 cană, tăiată cubulețe
  • 1 cățel (de usturoi) tocat fin
  • 1/2 455 grame carne tocată de miel sau vită
  • 1 linguriță boia de ardei afumată
  • 3/4 lingurițe Chimion măcinat
  • 1/2 linguri Oregano
  • 1/4 lingurițe Scorțișoară măcinată
  • 3/4 lingurițe Rasnita Sare de mare iodata
  • 1/8 lingurițe Piper negru măcinat
  • 1 conservă / borcan (410 gr) roșii coapte la foc, nescurse
  • 1/2 cană apă
  • 1 cană brânză feta mărunțită

pregătire

  • Pentru arepas, puneți într-o cratiță mică laptele, apa și 1/4 cană (1/2 baton) unt. Gătiți la foc mediu aproximativ 5 minute sau până când untul este topit. Luați cratița de pe foc și lăsați să se răcească ușor

  • Într-un bol mediu amestecați masarepa și sarea de mare. Apoi turnați încet laptele amestecând până când acesta este complet absorbit (Aluatul poate fi ușor sfărâmicios.) Se adaugă feta și se frământă cu mâinile până se înmoaie, iar brânza este complet încorporată. Împărțiți aluatul uniform în 12 bile. Aplatizați fiecare bilă într-un disc cu diametrul de 10 cm și o grosime de 1,3 cm.

  • Într-o tigaie mare de fontă topiți, la foc mediu spre mare, 1 lingură din untul rămas. Prăjiți turtele de arepas aproximativ 6 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc și devin puțin crocante. Reduceți intensitatea focului la mediu spre mic dacă turtele se rumenesc prea repede. Dacă este necesar, între prăjiri, adăugați unt suplimentar în tigaie. Se transferă totul pe un platou pentru a se răci ușor. (Turtele de arepas pot fi făcute cu până la 3 zile înainte de umplerea și servirea lor. În tot acest timp păstrați-le la frigider într-un recipient vidat. Când doriți să le gătiți, lăsați-le să ajungă la temperatura camerei înainte de a le reîncălzi într-o tigaie cu unt.)

  • Pentru musaca, se încălzește uleiul într-o tigaie mare la foc mediu spre mare. Căliți vinetele, amestecând ocazional, aproximativ 5 minute sau până când devin ușor aurii și se înmoaie, Adăugați ceapa și usturoiul, amestecând în permanență; căliți-le aproximativ 2 minute sau până când sunt ușor moi.

  • Adăugați carnea tocată de miel în tigaie; lasați-o pe foc aproximativ 3 minute, amestecând ocazional. Adăugați condimentele; lasați încă aproximativ 3 minute sau până când carnea nu mai este roz și mirodeniile sunt prăjite. Adăugați roșiile și apa. Lăsați să fiarbă aproximativ 7 minute sau până când amestecul este ușor îngroșat, amestecând ocazional. (Musacaua se poate face cu 3 zile înainte. Se răcește înainte de refrigerare. Când doriți să o serviți, încălziți-o la foc mic.)

  • Pentru asamblarea turtelor arepas, tăiați-le transversal aproximativ 2/3 din lungime astfel încât să obțineți un buzunar. Umpleți-le cu aproximativ 1/3 cană de musaca și presărați cu brânză feta. Serviți imediat.