Tajine de pui condimentat cu lămâie confiata și măsline
carne de pui

Tajine de pui condimentat cu lămâie confiata și măsline

Termenul de „tajine” descrie în acelaşi timp felurile de mâncare marocane, fierte la foc mic, dar şi recipientul tradiţional în care se prepară aceste feluri de mâncare. Dacă nu aveţi o tajine, puteţi să folosiţi o cratiţă pentru a fierbe la foc mic puiul şi legumele cu condimente parfumate, lămâia confiată şi măslinele verzi.
  • 20

    ingrediente

ingrediente

pregătire

  • Amestecaţi boiaua, piperul, scorţişoara, chimionul, ghimbirul şi sarea. Combinaţi acest amestec de condimente cu ½ de lingură de supă şi făina într-un vas puţin adânc. Acoperiţi bucăţile de carne de pui cu acest amestec. Păstraţi restul amestecului de condimente. Încălziţi uleiul într-o tigaie la foc mediu. Puneţi bucăţile de carne de pui în tigaie şi frigeţi-le timp de 7 minute sau până când sunt rumenite pe ambele părţi. Scoateţi bucăţile de carne din tigaie. Daţi la o parte.

  • Amestecaţi ceapa, morcovii, usturoiul granulat Kamis şi restul amestecului de condimente în tigaie. Lăsaţi la prăjit amestecând continuu acest amestec timp de 5 minute sau până când ceapa devine aurie. Puneţi bucăţile de carne în tigaie. Adăugaţi cartoful, măslinele, lămâia confiată, o lingură de coriandru, o lingură de pătrunjel, frunzele de dafin şi supa de pui.

  • Încălziţi până la fierbere. Reduceţi temperatura, acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când cartoful şi carnea de pui se înmoaie. Presăraţi deasupra restul de coriandru şi pătrunjel. Dacă doriţi, puteţi servi acest fel de mâncare cu mămăligă.