Rețetă pentru somon
Peste si fructe de mare

Rețetă pentru somon

Eleganță și rafinament în somonul pregătit cu ingredientele Kamis. Află cum orice seară poate deveni specială.
  • 6

    ingrediente

ingrediente

  • 600 grame file de somon (cu piele)
  • 1 1/2 lămâie
  • 10 linguri ulei de măsline
  • 1 bucată ghimbir proaspăt de 10 cm
  • 1/2 linguriță rasnita sare de mare iodata
  • 4-5 Foi de dafin

pregătire

  • Storceți sucul din lămâie. Decojiți ghimbirul cu grijă și stoarceți-l. Amestecați sucul de ghimbir, uleiul de măsline și sarea. Puneți peștele în această marinadă și lăsați-l timp de 30 de minute.

  • Așezați fileurile în coșuri speciale pentru grătar (sau puneți-le în tăvi), acoperiți cu frunze de dafin și lăsați-le în cuptor timp de 20 de minute. Rotiți-le de mai multe ori în timpul gătitului, până când sunt gata.