vinete_umplute_800
legume si ciuperci

Vinete umplute

Vinetele umplute sunt mai delicioase cu ingredientele Kamis. Cum poți să faci mai mult decât o simplă salată? Urmărește rețeta noastră!
  • 14

    ingrediente

ingrediente

  • 4 vinete
  • 2 pahare sos de roșii
  • ulei de măsline
  • 1 lingură unt
  • 1/2 linguri untură
  • 250 grame carne tocată
  • 2 ouă
  • 3 linguri brânză rasă
  • rasnita sare de mare iodata
  • 2 cepe
  • 1 pahar orez fiert
  • 1 lingură Frunze de pătrunjel
  • 1 1/2 lingură Piper negru măcinat
  • 1 1/2 lingură Busuioc

pregătire

  • Așezați vinetele direct în tavă. Gătiți vinetele în cuptorul încins timp de 8 minute. Acoperiți cu pâine și apoi lăsați să se răcească.

  • Tăiați ceapa, amestecați cu pătrunjel și busuioc și prăjiți în ulei de măsline. Umplutura obținută se amestecă cu carnea tocată într-o tigaie. Totul se amestecă cu orez, ouă și brânză rasă. Se condimentează cu sare, piper și o cantitate mică de sos de roșii.

  • Tăiați vinetele în jumătate, pe orizontală, acoperiți cu bucăți de unt și turnați restul de sos de roșii. Puneți în cuptorul fierbinte și coaceți timp de 15-20 minute.