supa_de_mazare_800
legume si ciuperci

Supă de mazăre

Un moment de răsfăț accesibil în orice zi.
  • 12

    ingrediente

ingrediente

  • 250 grame mazăre uscată
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 1 cățel usturoi
  • 1 țelină
  • 10 grame slănină afumată
  • 1 linguriță făină
  • 1 morcov
  • Piper negru măcinat
  • 1 linguriță maghiran
  • 1/2 linguriță Busuioc
  • 1/2 linguriță Cimbru

pregătire

  • Mazărea se pune în apă rece și se lasă să stea timp de 8 ore. Se fierbe mazărea până iese din coajă. Se dă printr-o sită. Se pune la fiert amestecul împreună cu morcovul și se amestecă.

  • Între timp, slănina se tăie în cuburi mari și se prăjește. Se adaugă ceapa peste grăsimea topită din șuncă. Acest amestec se toarnă peste supă, adăugându-se puțină apă.

  • Se condimentează cu sare, piper, usturoi granulat și ierburi. Se presară resturile de slănină. Se servește cu crutoane.