Pizza cu pâine italiană
legume si ciuperci

Pizza cu pâine italiană

  • 25m

    Durata de gătire

  • 8

    ingrediente

ingrediente

  • 1 ardei gras roşu, tăiat în sferturi
  • 1 ardei gras galben, tăiat în sferturi
  • ulei de măsline
  • 1 franzelă de ciabatta, tăiată pe lungime
  • 25 grame de măsline, tăiate în jumătate
  • 1/2 linguriță Oregano
  • 175 grame de mozzarella, tăiată în felii
  • 1/2 linguriță Râșniță Sare de mare iodată cu plante aromatice

pregătire

  • Preîncălziţi cuptorul la 200°C.

  • Ungeţi ardeii cu puţin ulei şi puneţi-i sub grătarul preîncălzit până când pieliţa capătă o culoare maronie şi s-au înmuiat. Puneţi-i într-o pungă de plastic pentru a-i răci.

  • Între timp, ungeţi cu puţin ulei suprafaţa tăiată a pâinii, puneţi într-o tavă şi daţi la cuptor timp de 5 minute.

  • Curăţaţi pieliţa de pe ardei, tăiaţi-i şi amestecaţi-i cu măslinele şi oregano. Acoperiţi pâinea cu mozzarella şi apoi cu ardei. Presăraţi deasupra sarea cu aromă de ceapă. Stropiţi cu puţin ulei de măsline. Daţi la cuptor timp de 10-15 minute.