Dhal din legume
legume si ciuperci

Dhal din legume

  • 35m

    Durata de gătire

  • 14

    ingrediente

ingrediente

  • 2 linguri de ulei
  • 1 linguriță piure de roşii
  • 225 grame de cartofi, tăiaţi cubuleţe
  • 1 conopidă mică, tăiată în bucheţele
  • 1 linguriță Curcuma măcinată (Turmeric)
  • 2 lingurițe de amestec de condimente garam masala
  • 175 grame de ceapă, tocată
  • 1 linguriță Usturoi granulat Substituiri disponibile
    • Usturoi granulat Family Pack
  • 1/2 linguriță Chimion măcinat
  • 1/4 linguriță Piper negru măcinat
  • 1 vânătă mică, tăiată cubuleţe
  • 100 grame de linte roşie despicată
  • 700 mililitri de supă de pui
  • 1 linguriță Sare de mare iodata Rasnita

pregătire

  • Încingeți uleiul într-o tigaie mare. Adăugaţi ceapa, usturoiul granulat, chimionul şi piperul cayenne şi prăjiţi uşor timp de 1 minute. Amestecaţi vânăta, lintea, supa, sarea şi piureul de roşii, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute.

  • Între timp, puneţi cartofii şi conopida în cratiţe separate cu apă fiartă. Adăugaţi ½ linguriţă de curcuma în fiecare cratiţă, acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 8-10 minute sau până când sunt uşor moi.

  • Când amestecul de vânătă şi linte este gata, amestecaţi garam masala şi legumele scurse.

  • Serviţi cu orez şi lipii papadum.