chipsuri_de_radacinoase_cu_sos_de_avocado_800
legume si ciuperci

Chipsuri de rădăcinoase cu sos de avocado

  • 17

    ingrediente

ingrediente

  • 1 bucată medie sfeclă roșie
  • 1 bucată medie cartof alb
  • 1 bucată medie cartof dulce
  • 1 bucată medie cartof mov
  • 2 bucăți păstârnac
  • 2 bucăți morcov
  • 30 mililitri ulei de măsline
  • Oregano
  • Usturoi granulat
  • Curry
  • Boia dulce afumată
  • Rasnita Sare de mare iodata
  • Rasnita Piper mozaic boabe
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 bucăți avocado copt
  • sucul de la o lămâie sau limetă
  • puțin coriandru proaspăt

pregătire

  • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius, pe funcția "ventilație" sau cuptorul cu gaz la trei sferturi din putere.

  • Curățați și feliați legumele în lamele subțiri cu ajutorul unui cuțit sau al unei mandoline de bucătărie. Așezați legumele feliate într-o tavă cu hârtie de copt și apoi presărați deasupra acestora ulei de măsline. Condimentați legumele cu oregano, usturoi granulat, curry și boia afumată, apoi asezonați-le cu sare și piper proaspăt râșnite.

  • Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și gătiți timp de 18-20 de minute, până ce legumele devin crocante.

  • Între timp, tocați ceapa verde și o presărați peste avocado-ul curățat și tăiat cubulețe; asezonați cu piper și sare proaspăt râșnite, cu sucul de lămâie/lime și puțin coriandru proaspăt, tocat mărunt. Amestecați ușor și sosul de avocado este gata!

  • Scoateți legumele din cuptor și serviți-le calde sau reci cu sosul de avocado pe post de dip.