cartofi_gratinati_800
legume si ciuperci

Cartofi gratinați

Cartofii capătă culoare cu sosurile și condimentele Kamis - accesibil și direct în farfurie. Descoperă cum să transformi accesibilul în artă.
  • 8

    ingrediente

ingrediente

  • 1 kilogram cartofi albi
  • 1 litru smântână proaspătă
  • 1 lingură sos de usturoi
  • 1 lingură Nucșoară măcinată
  • Brânză rasă
  • unt
  • rasnita sare de mare iodata
  • rasnita piper mozaic boabe

pregătire

  • Preîncălziți cuptorul la 120 ° C.

  • Curățați cartofii și tăiați-i felii. Amestecați praful de nucșoară cu smântână. Se toarnă amestecul într-un vas de coacere uns în prealabil cu unt și se pune un prim strat de cartofi. Se presară sosul de usturoi, praful de nucșoară, sare, piper și brânză rasă.

  • Repetați procesul până utilizați toate ingrediente. Introduceți vasul în cuptor și coaceți timp de cel puțin o oră (verificați amestecul cu vârful unui cuțit, în centrul vasului) și bucurați-vă de reușită cu o friptură sau cu o salată verde, simplă.

  • Pentru această rețetă puteți înlocui brânza mărunțită cu brânză de capră, brânză albastră sau Comté.