Default
FF2019

Sos de iaurt cu caise, curcuma, ghimbir și semințe de busuioc

Orice petrecere va fi mai reușită cu acest sos de iaurt cu caise. Semințele de busuioc împrospătează gustul iaurtului și îi dau o textură consistentă și cremoasă. E sosul ideal pentru fructe sau legume coapte!
  • 5m

    durata de pregătire

  • 24

    Calorii

  • 6

    ingrediente

ingrediente

10

Porții

  • 250 grame iaurt grecesc fără grăsimi
  • 2 caise de la conserve sau 2 linguri gem de caise
  • 1 lingură mare de semințe de busuioc
  • 1/4 linguriță sare din Rasnita Sare de mare iodata
  • 1/4 linguriță Curcuma măcinată (Turmeric)
  • 1/4 linguriță Ghimbir

pregătire

  • Amestecați toate ingredientele într-un bol până când sunt perfect încorporate.

  • Refrigerați cel puțin o oră înainte de servire pentru a permite semințelor de busuioc să se hidrateze și aromelor să se întrepătrundă.

  • Tip: Semințele de busuioc sunt semințe neagre, în formă de lacrimă, care, la fel ca și semințele de chia, își formează un strat exterior gelatinos atunci când sunt umezite. Denumite și semințe de Sabja, acestea sunt semințele de busuioc dulce, planta originară din India. Semințele de busuioc absoarb aromele celorlalte condimente și asigură textura preparatelor fără a adăuga uleiuri sau alte grăsimi, fiind astfel ideale în piureuri și sosuri. Acestea pot fi achiziționate de la magazine de specialitate și magazine naturiste, precum și în magazinele online.