Default
FF2019

SALATĂ DE CACTUS

Nopal, sau frunza de cactus, este apreciată pretutindeni în Mexic și se folosește în orice preparat, de la salate și supe la salsa. Nopales semipreparate sunt un avantaj când pregătiți această salată colorată plină de roșii proaspete, ceapă, suc de limetă, coriandru și condimente. Se servesc ca topping sau garnitură lângă tacos și tostadas.

Informații nutriționale per porție: 73 Calorii, Grăsimi totale 5g, Grăsimi saturate 1g, Colesterol 0mg, Sare 696mg, Carbohidrați 6g, Fibre 1g, Total glucide 1g, Proteine 1g. (Zahăr adăugat 0g)

  • 15m

    durata de pregătire

  • 73

    Calorii

  • 12

    ingrediente

ingrediente

6

Porții

  • 500 grame nopales (cactus) gătit, la borcan
  • 250 grame roșii tocate
  • 1/2 cană pătrunjel proaspăt, tocat
  • 1/2 cană ceapă albă tăiată subțire
  • 2 linguri ulei de măsline extra virgin
  • 1 lingură suc de lime
  • 2 lingurițe ardei iute serrano, tocat mărunt
  • 1 linguriță Oregano
  • 1 linguriță Rasnita Sare de mare iodata
  • 1/2 linguriță Piper negru măcinat
  • 1/2 avocado, curățat și mărunțit (opțional)
  • 1/2 cană brânză vegană, tocată (opțional)

pregătire

  • Puneți toate ingredientele în afară de cele opționale într-un bol mare; amestecați până când sunt perfect încorporate.

  • Înainte de servire, adăugați brânza vegana și avocado, dacă doriți. Asezonați cu pătrunjel proaspăt și serviți cu chipsuri de tortilla.

  • Test Kitchen Tip: Nopales sunt frunzele în formă de lacrimă ale cactusului Opuntia care crește în regiunile calde și uscate ale Mexicului. Frunzele sunt recoltate tinere și au o aromă delicată, crocantă și ușor de mestecat. Sunt consumate atât crude, cât și gătite într-o mare varietate de preparate mexicane. Nopales se vând, de obicei, proaspete în Mexic, dar nopales la borcan se găsesc în piețele cu specific latin, în magazinele online sau la raionul de preparate internaționale din hypermarketuri.