Default
FF2019

PRĂJITURĂ TRES LECHES ÎN STIL VEGAN

Cu lapte de cocos, migdale și caju preparați o prăjitură tres leches în stil vegan numai bună de mâncat. Bogată în toate cele trei ingrediente, această prăjitură vegană aerată, ușoară, fără produse lactate se ridică la înălțimea originilor sale latino-americane.

Informații nutriționale per porție: 226 Calorii, Grăsimi totale 10g, Grăsimi saturate 5g, Colesterol 0mg, Sare 356mg, Carbohidrați 31g, Fibre 1g, Total glucide 15g, Proteine 3g (Zahăr adăugat 0g)

  • 20m

    durata de pregătire

  • 35m

    Durata de gătire

  • 226

    Calorii

  • 17

    ingrediente

ingrediente

12

Porții

  • 300 grame făină
  • 75 grame zahăr
  • 1 1/2 lingurițe Bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță Rasnita Sare de mare iodata
  • 6 linguri lapte de cocos
  • 60 mililitri ulei vegetal
  • 3 lingurițe extract de vanilie
  • 50 grame piure de mere
  • 250 mililitri aquafaba (lichidul de la conserva de năut)
  • 1 linguriță cremă de tartar
  • 250 mililitri lapte de migdale neîndulcit
  • 250 mililitri lapte de caju neîndulcit
  • 150 mililitri lapte de cocos condensat
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1/2 linguriță Scorțișoară batoane
  • 1/4 linguriță Bicarbonat de sodiu

pregătire

  • Pentru prăjitură, preîncălziți cuptorul la 180°C. Într-un bol mare, dați prin sită făina, zahărul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea.

  • Într-un bol separat amestecați cu un tel laptele de cocos, uleiul vegetal, 1 lingură extract de vanilie și de piure de mere. Puneți deoparte.

  • Într-un robot de bucătărie cu mixer amestecați aproximativ 10 minute aquafaba și crema de tartar până când compoziția se întărește. Adăugați amestecând ușor laptele de cocos, apoi adăugați gradual ingredientele uscate. Puneți aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

  • Coaceți 30-35 de minute sau până când compoziția trece testul cu scobitoarea. Lăsați prăjitura să se răcească 10 minute. Desprindeți prăjitura din tavă și plasați-o pe un platou. Înfigeți blatul cu furculița din loc în loc.

  • Între timp, amestecați laptele de migdale, laptele de caju, laptele condensat, zahărul pudră, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu și cele 2 lingurițe rămase de extract de vanilie. Puneți încet acest amestec peste blatul de prăjitură. Lăsați să se răcească. Acoperiți.

  • Refrigerați cel puțin 3 ore sau peste noapte pentru ca laptele să se absoarbă în prăjitură.

  • Test Kitchen Tip: Aquafaba este lichidul de gătit rămas după prepararea leguminoaselor, cum ar fi boabele de năut. Puteți prepara aquafaba proaspăt prin gătirea boabelor uscate de năut în apă sau pur și simplu utilizând lichidul din conserva de năut. Aquafaba este folosit ca înlocuitor pentru ouă. Puteți să-l bateți ca pe albușurile de ouă sau să-l utilizați ca înlocuitor pentru ouăle întregi din produsele coapte. 3 linguri de aquafaba sunt echivalente cu aproximativ un ou, în timp ce 2 linguri de aquafaba sunt echivalente cu aproximativ un albuș de ou. O conservă de năut conține aproximativ 1/2 cești de aquafaba.