durata de pregătire
Calorii
ingrediente
Puneți sfecla în recipientul mixerului; acoperiți. Amestecați până la omogenizare; puneți deoparte. Presați castravetele ras între două foi de prosoape de hârtie; stoarceți cât mai mult lichid, repetând până se usucă.
Cu ajutorul unui tel, amestecați piureul de sfeclă, 1 cană de iaurt grecesc, castravetele, pasta de susan, 1 linguriță de suc de lămâie, sare, 1/2 linguriță de piper negru, coriandru și chimionul într-un bol de dimensiuni mari, până când toate ingredientele sunt bine amestecate. Acoperiți. Țineți la frigider cel puțin 30 de minute pentru a permite aromelor să se combine.
Între timp, puneți restul de 1 cană de iaurt grecesc, 3 lingurițe de suc de lămâie, 1/4 linguriță de piper negru, coaja de lămâie, uleiul de măsline, brânza feta, piperul roșu măcinat și mărarul într-un procesor pentru alimente; acoperiți. Amestecați până la omogenizare, răzuind și marginile, dacă acest lucru este necesar. Turnați într-un bol; acoperiți. Țineți la frigider cel puțin 30 de minute pentru a permite aromelor să se combine.
Pentru a asambla parfaitele, adăugați 2 linguri de amestec Feta pe fundul a 6 pahare de parfait. Presărați 1 lingură cu fistic și apoi adăugați un strat de 1/2 cană amestec de sfeclă. Adăugați un alt strat de amestec Feta și garnisiți cu fisticul rămas. Serviți rece.
Sfaturi testate pentru bucătărie: Parfait-urile pot fi realizate și ținute la rece timp de până la 2 ore, înainte de servire. Dacă este asamblat mai mult de 2 ore, stratul de sfeclă va curge în straturile de Feta. Pentru a coace sfecla, preîncălziți cuptorul la 218° C. Înfășurați sfecla tăiată și curățată în folie. Se așează într-o tavă de coacere mai adâncă. Coaceți o oră sau până când sfecla este fragedă, atunci când este străpunsă cu un cuțit mic. Răciți până când puteți pune mâna. Dacă doriți, cojiți și apoi tocați sfecla grosier.