Default
FF2019

PARFAIT CU IAURT, BRÂNZĂ FETA ȘI SFECLĂ PRĂJITĂ

Răcoriți-vă cu multe straturi de arome revigorante din acest parfait sărat. Fiecare linguriță de sfeclă cu iaurt grecesc și amestec de brânză feta cremoasă și cu note de lămâie este o aromă extraordinară ce vă ajută să faceți față căldurii.

Informații nutriționale pe porție: 326 calorii, grăsimi totale 22 g, grăsimi saturate 6 g, colesterol 17 mg, sodiu 586 mg, carbohidrați 16 g, fibre 4 g, proteine 16 g, zaharuri totale 9 g
  • 20m

    durata de pregătire

  • 326

    Calorii

  • 15

    ingrediente

ingrediente

  • 2 cești de sfeclă, coaptă, decojită și răcită
  • 1/2 ceașcă castravete ras
  • 2 cești de iaurt grecesc simplu, împărțite
  • 2 linguri pastă de susan
  • 4 lingurițe de suc proaspăt de lămâie, împărțite
  • 3/4 linguriță sare
  • 3/4 linguriță Piper negru măcinat
  • 1/2 linguriță Coriandru boabe
  • 1/4 linguriță Chimion măcinat
  • 1 linguriță coajă de lămâie
  • 3 linguri de ulei de măsline extra-virgin
  • 1/2 ceașcă de brânză feta fărâmițată
  • 1/4 linguriță piper roșu măcinat
  • 1 linguriță Mărar
  • 3/4 ceașcă de fistic decojit prăjit, tocat grosier

pregătire

  • Puneți sfecla în recipientul mixerului; acoperiți. Amestecați până la omogenizare; puneți deoparte. Presați castravetele ras între două foi de prosoape de hârtie; stoarceți cât mai mult lichid, repetând până se usucă.

  • Cu ajutorul unui tel, amestecați piureul de sfeclă, 1 cană de iaurt grecesc, castravetele, pasta de susan, 1 linguriță de suc de lămâie, sare, 1/2 linguriță de piper negru, coriandru și chimionul într-un bol de dimensiuni mari, până când toate ingredientele sunt bine amestecate. Acoperiți. Țineți la frigider cel puțin 30 de minute pentru a permite aromelor să se combine.

  • Între timp, puneți restul de 1 cană de iaurt grecesc, 3 lingurițe de suc de lămâie, 1/4 linguriță de piper negru, coaja de lămâie, uleiul de măsline, brânza feta, piperul roșu măcinat și mărarul într-un procesor pentru alimente; acoperiți. Amestecați până la omogenizare, răzuind și marginile, dacă acest lucru este necesar. Turnați într-un bol; acoperiți. Țineți la frigider cel puțin 30 de minute pentru a permite aromelor să se combine.

  • Pentru a asambla parfaitele, adăugați 2 linguri de amestec Feta pe fundul a 6 pahare de parfait. Presărați 1 lingură cu fistic și apoi adăugați un strat de 1/2 cană amestec de sfeclă. Adăugați un alt strat de amestec Feta și garnisiți cu fisticul rămas. Serviți rece.

  • Sfaturi testate pentru bucătărie: Parfait-urile pot fi realizate și ținute la rece timp de până la 2 ore, înainte de servire. Dacă este asamblat mai mult de 2 ore, stratul de sfeclă va curge în straturile de Feta. Pentru a coace sfecla, preîncălziți cuptorul la 218° C. Înfășurați sfecla tăiată și curățată în folie. Se așează într-o tavă de coacere mai adâncă. Coaceți o oră sau până când sfecla este fragedă, atunci când este străpunsă cu un cuțit mic. Răciți până când puteți pune mâna. Dacă doriți, cojiți și apoi tocați sfecla grosier.