durata de pregătire
Durata de gătire
Calorii
ingrediente
Porții
Pentru gheața colorată, puneți 1 cană de apă la fiert, într-o cratiță mică, la foc mediu-mare. Adăugați florile de fasolea fluturilor; înmuiați-le până când florile sunt hidratate și apa se colorează în albastru. Strecurați printr-o sită fină; aruncați florile. Amestecați apa albastră de flori de fasolea fluturilor cu restul de 5 căni de apă, într-o cană mare de măsurare, până când se amestecă bine. Turnați amestecul în tăvi pentru cuburi de gheață. Congelați cel puțin 4 ore sau peste noapte.
Pentru siropul de busuioc și anason, amestecați toate ingredientele într-o cratiță mică. Aduceți la fierbere la foc mediu. Luați de pe foc. Se lasă să stea 10 minute, amestecând ocazional, pentru a dizolva zahărul. Se strecoară amestecul prin sita fină. Se răcește la temperatura camerei. Puneți în frigider până la răcire.
Pentru a face Kombucha de grapefruit, amestecați siropul de busuioc și anasonul, sucul de grapefruit, kombucha fără aromă și apa într-o cană mare de măsurare.
Pentru a servi, radeți cuburi de gheață cu flori de fasolea fluturilor, folosind un procesor alimentar sau un aparat de ras gheața. Puneți 3/4 ceașcă de gheață rasă pe fundul paharului de băutură. Dacă doriți, așezați floarea de orhidee în pahar, deasupra gheții. Așezați un nou strat suplimentar de 1/4 cană de gheață rasă.
Amestecați 3/4 cană kombucha de grapefruit cu 1/4 cană apă carbogazoasă. Turnați peste gheață și serviți imediat, pentru a prezenta băutura care își schimbă culoarea. Repetați procedura cu ingredientele rămase, pentru a obține 4 băuturi.
Sfaturi testate pentru bucătărie: Florile de fasolea fluturilor sunt originare din Thailanda și alte părți din sud-estul Asiei. Florile uscate sunt folosite pentru a infuza o culoare albastră vie și o aromă pământească, de ceai verde, în ceaiuri, băuturi și feluri de mâncare precum deserturile din orez. Când se modifică pH-ul unei infuzii de flori de fasolea fluturilor (adesea prin adăugarea de suc de lămâie), culoarea albastră vibrantă se transformă în violet sau magenta. Florile de fasolea fluturilor pot fi găsite la mulți comercianți cu amănuntul online, precum și în unele piețe alimentare naturiste. Dacă nu aveți tăvi pentru cuburi de gheață, congelați apa colorată de flori de mazăre în mai multe pungi de plastic re-sigilabile. Atunci când gheața este gata pentru a fi rasă în procesorul de alimente, spargeți-o în bucăți suficient de mici pentru a putea fi procesată. Pentru a rade cuburile de gheață, puneți aproximativ 2 căni cuburi de gheață în procesorul de alimente. Utilizați funcția puls până obțineți textura dorită, de obicei aproximativ 10 până la 20 de secunde. Îndepărtați toate bucățile mari de gheață rămase. Folosiți imediat. 2 căni de cuburi de gheață ar trebui să producă aproximativ 2 1/2 căni de gheață rasă. Nu radeți gheața până nu sunteți gata de a o servi. Gheața rasă se va topi rapid și veți pierde efectul de schimbare a culorii, atunci când kombucha va intra în contact cu gheața!