Default
FF2019

ÎNGHEȚATĂ HORCHATA ÎN STIL VEGAN

Uitați de produsele lactate - și de mașina de înghețată - cu această înghețată horchata în stil vegan pe bază de lapte de cocos. Infuzată cu scorțișoară și extract de vanilie, vă răcorește cerul gurii după o mâncare mexicană picantă.

Informații nutriționale per porție: 81 Calorii, Grăsimi totale 5g, Grăsimi saturate 2g, Colesterol 0mg, Sare 5mg, Carbohidrați 9g, Fibre 0g, Total glucide 8g, Proteine 0g (Zahăr adăugat 0g)

  • 20m

    durata de pregătire

  • 81

    Calorii

  • 8

    ingrediente

ingrediente

15

Porții

  • 125 mililitri lapte de cocos
  • 60 mililitri lapte de orez îndulcit
  • 60 mililitri ulei vegetal
  • 1/2 linguriță Scorțișoară măcinată
  • 170 mililitri aquafaba
  • 1/2 linguriță cremă tartar
  • 200 grame zahăr pudră
  • Miezul de la o păstaie Kamis Vanilie

pregătire

  • Amestecați laptele de cocos, laptele de orez, uleiul și scorțișoara cu un tel într-un bol mare. Dați deoparte.

  • Într-un robot de bucătărie amestecați aquafaba și crema de tartar la viteză mare pentru aproximativ 10 minute. Reduceți viteza și adăugați zahărul și vanilia. Continuați să mixați, mărind viteza astfel încât compoziția să fie bine amestecată.

  • Amestecați ușor 1/3 din amestecul de aquafaba în laptele de cocos. Continuați cu următoarea treime de amestec de aquafaba până când totul este perfect încorporat. Aveți grijă să nu amestecați prea mult, astfel încât compoziția să scadă.

  • Transferați compoziția într-o tavă de copt pătrată. Acoperiți cu folie alimentară și dați la congelator cel puțin 4 ore sau peste noapte, până se întărește compoziția. Serviți cu sos de caramel cu mescal în stil vegan.

  • Test Kitchen Tip:
    Aquafaba este lichidul de gătit rămas după prepararea leguminoaselor, cum ar fi boabele de năut. Puteți prepara aquafaba proaspătă prin gătirea boabelor uscate de năut în apă sau pur și simplu utilizând lichidul din conserva de năut. Aquafaba este folosit ca înlocuitor pentru ouă. Puteți să-l bateți ca pe albușurile de ouă sau să-l utilizați ca înlocuitor pentru ouăle întregi din produsele coapte. 3 linguri de aquafaba sunt echivalente cu aproximativ un ou, în timp ce 2 linguri de aquafaba sunt echivalente cu aproximativ un albuș de ou. O conservă de năut conține aproximativ 1/2 cești de aquafaba.