Default
FF2019

GRANITA ROSÉ CU PEPENE VERDE ȘI CHILI PICANT

Sosul chamoy, un condiment tradițional mexican, oferă o aromă picantă, dulce și delicată băuturii granita rosé cu pepene verde. Amestecat rapid în stare înghețată și apoi rasă în vase pentru porții, acesta este un cocteil perfect răcoritor, cu gheață, fructe și conținut redus de alcool pentru a combate căldura.

Informații nutriționale pe porție: 188 calorii, grăsimi totale 0 g, grăsimi saturate 0 g, colesterol 0 mg, sodiu 603 mg, carbohidrați 45 g, fibre 1 g, proteine 2 g, zaharuri totale 38 g
  • 15m

    durata de pregătire

  • 188

    Calorii

  • 13

    ingrediente

ingrediente

4

Porții

  • Sosul Chamoy:
  • 1 ceașcă gem de caise
  • 1/4 ceașcă suc proaspăt de lime
  • 2 lingurițe fulgi de chili
  • 1 linguriță ardei Ancho Chile
  • 1 linguriță sare
  • Granita de pepene verde:
  • 4 cești de pepene verde fără semințe, tăiat cuburi
  • 2 cești vin rosé
  • 1/2 ceașcă Sos Chamoy
  • 1/4 ceașcă suc proaspăt de lime
  • 1/2 linguriță Chili
  • 1/2 linguriță sare

pregătire

  • Pentru sosul Chamoy, puneți toate ingredientele într-un recipient pentru mixer; acoperiți. Amestecați la viteză medie până la omogenizare. Păstrați la frigider, într-un recipient acoperit, până la 5 zile. (Se obține suficient sos Chamoy, pentru 2 rânduri de granita de pepene verde.)

  • Pentru granita de pepene verde cu Chamoy, puneți toate ingredientele într-un recipient pentru mixer; acoperiți. Amestecați la viteză mare, până când compoziția devine foarte omogenă.

  • Turnați amestecul într-un recipient mare, care se poate utiliza în siguranță în congelator (dimensiunea de aproximativ 13x9 țoli). Acoperiți cu folie de plastic. Se congelează timp de 3 până la 4 ore, amestecând și răzuind amestecul cu o furculiță la fiecare 30 până la 45 de minute pentru a crea o textură pufoasă, de gheață rasă.

  • Pentru a servi, scobiți sau radeți amestecul înghețat în bolurile de servire. Garnisiți cu fâșii de pepene verde presărate suplimentar cu pudră de chili, dacă doriți.

  • Sfaturi testate pentru bucătărie: Scobiți granita în pahar și lăsați să stea aproximativ 10 minute, pentru a se topi. Amestecați și serviți-o ca pe o băutură răcoritoare cu gheață. Pentru o versiune mocktail, înlocuiți rosé-ul cu limonadă roz sau suc de grapefruit.