durata de pregătire
Calorii
ingrediente
Porții
Pentru sosul Chamoy, puneți toate ingredientele într-un recipient pentru mixer; acoperiți. Amestecați la viteză medie până la omogenizare. Păstrați la frigider, într-un recipient acoperit, până la 5 zile. (Se obține suficient sos Chamoy, pentru 2 rânduri de granita de pepene verde.)
Pentru granita de pepene verde cu Chamoy, puneți toate ingredientele într-un recipient pentru mixer; acoperiți. Amestecați la viteză mare, până când compoziția devine foarte omogenă.
Turnați amestecul într-un recipient mare, care se poate utiliza în siguranță în congelator (dimensiunea de aproximativ 13x9 țoli). Acoperiți cu folie de plastic. Se congelează timp de 3 până la 4 ore, amestecând și răzuind amestecul cu o furculiță la fiecare 30 până la 45 de minute pentru a crea o textură pufoasă, de gheață rasă.
Pentru a servi, scobiți sau radeți amestecul înghețat în bolurile de servire. Garnisiți cu fâșii de pepene verde presărate suplimentar cu pudră de chili, dacă doriți.
Sfaturi testate pentru bucătărie: Scobiți granita în pahar și lăsați să stea aproximativ 10 minute, pentru a se topi. Amestecați și serviți-o ca pe o băutură răcoritoare cu gheață. Pentru o versiune mocktail, înlocuiți rosé-ul cu limonadă roz sau suc de grapefruit.