Default
FF2019

Dressing fără ulei cu mango și semințe de busuioc

Semințele de busuioc sunt acum super la modă! Nu ești încă familiarizat cu ele? Se îngroașă în apă la fel ca semințele de chia. Amestecate cu ingrediente precum nectar de mango, ghimbir și curcuma măcinată creează un dressing dulceag și nici măcar nu este necesar să adaugi ulei!
Sfat: Poți găsi semințele de busuioc în magazinele naturiste sau online.

  • 16

    Calorii

  • 7

    ingrediente

ingrediente

pregătire

  • Se amestecă nectarul de mango, apa, oțetul și condimentele într-un bol mare până când toate ingredientele sunt perfect încorporate.

  • Refrigerați timp de o oră înainte de a servi, astfel acordați timp semințelor de busuioc să se hidrateze și aromelor să se întrepătrundă. Amestecați dressing-ul înainte de servire.

  • Tip: Semințele de busuioc sunt semințe neagre, în formă de lacrimă, care, la fel ca și semințele de chia, își formează un strat exterior gelatinos atunci când sunt umezite. Denumite și semințe de Sabja, acestea sunt semințele de busuioc dulce, planta originară din India. Semințele de busuioc absoarb aromele celorlalte condimente și asigură textura preparatelor fără a adăuga uleiuri sau alte grăsimi, fiind astfel ideale în piureuri și sosuri. Acestea pot fi achiziționate de la magazine de specialitate și magazine naturiste, precum și în magazinele online.