Default
FF2019

BATOANE CU MANGO LASSI

Inspirate din băutura tradițională indiană lassi pe bază de iaurt, aceste gustări reci cu iaurt grecesc sunt un echilibru perfect pentru niște batoane cremoase, reci, dulci și picante. Veți adora textura uimitoare ca de tartă cu brânză, rulată în fistic prăjit și un strat de nucă de cocos, pentru o notă crocantă.

Informații nutriționale pe porție: 90 calorii, grăsimi totale 6 g, grăsimi saturate 4 g, colesterol 8 mg, sodiu 53 mg, carbohidrați 6 g, fibre 1 g, proteine 3 g, zaharuri totale 5 g
  • 25m

    durata de pregătire

  • 4m

    Durata de gătire

  • 90

    Calorii

  • 13

    ingrediente

ingrediente

36

Porții

  • 2 mango coapte, decojite și tăiate în bucăți de 1/2 țol (aproximativ 2 căni)
  • 1/2 ceașcă frișcă de nucă de cocos sau lapte de nucă de cocos
  • 2 plicuri (1/4 uncie de lichid) gelatină nearomatizată
  • 1 1/2 ceașcă iaurt grecesc gras
  • 1 pachet de cremă de brânză, slabă
  • 2 lingurițe de extract pur de vanilie
  • 1 linguriță Cardamon măcinat
  • 3/4 linguriță Curcuma măcinată (Turmeric)
  • 1/2 linguriță Ghimbir
  • 1/2 linguriță Rasnita Sare de mare iodata
  • 3 linguri miere
  • 1 1/2 cești de fulgi de nucă de cocos, prăjiți
  • 1 ceașcă fistic sau caju tocat, ușor prăjit

pregătire

  • Puneți mango-ul în cuptorul cu microunde, la temperatură înaltă, timp de 2 1/2 minute sau până la înmuiere. Așezați în procesorul de alimente sau în mixer și pasați până la omogenizare. Puneți deoparte.

  • Puneți crema de nucă de cocos într-un bol de dimensiuni medii care poate fi utilizat în cuptorul cu microunde. Pe suprafața cremei presărați un strat egal de gelatină. Bateți cu telul până la amestecarea completă și până când gelatina este complet dizolvată. Lăsați amestecul să se așeze timp de 5 minute, pentru a permite gelatinei să se închege. Încălziți timp de 1 1/2 minute în cuptorul cu microunde la putere ridicată (HIGH), amestecând la fiecare 30 de secunde. Scoateți amestecul din cuptorul cu microunde și lăsați-l să se răcească.

  • Între timp, bateți iaurtul și crema de brânză cu un mixer electric la viteză medie-ridicată timp de aproximativ 3 minute până când amestecul este omogen și cremos. (În cazul în care utilizați un mixer fix, utilizați telul corespunzător.) Adăugați și amestecați și piureul de mango, vanilia, cardamomul, turmericul, ghimbirul, sarea și mierea. Bateți timp de 1 minut. Adăugați treptat amestecul de cremă de cocos la cremă și bateți crema până când este bine amestecată.

  • Turnați amestecul într-o tavă sau un vas de copt de 13 x 9 țoli. Acoperiți cu folie de plastic. Lăsați la răcit în frigider timp de cel puțin 4 ore, sau până când s-a închegat complet. Tăiați în bare rectangulare, cu dimensiunea de aproximativ 2 țoli pe 1 țol.

  • Amestecați nuca de cocos și fisticul într-un vas puțin adânc. Acoperiți batoanele Mango Lassi cu acest amestec, astfel încât batoanele să fie bine acoperite pe toate părțile. Țineți la rece până în momentul servirii.

  • Sfaturi testate pentru bucătărie: Pentru a prăji nuca de cocos, așezați nuca de cocos tocată și îndulcită într-un strat egal pe un strat de hârtie de copt pus într-o tavă de copt. Coaceți în cuptorul pre-încălzit la 165°C timp de 3 minute. Scoateți cu grijă din cuptor; amestecați. Reintroduceți în cuptor și prăjiți încă 2 până la 3 minute, sau până când nuca de cocos are o culoare aurie. Aveți grijă, deoarece nuca de cocos se poate arde cu ușurință. Pentru a prăji fisticul, puneți-l într-o tavă uscată pe o flacără medie. Prăjiți timp de 2 până la 3 minute, amestecând frecvent. Scoateți fisticul imediat din tavă; lăsați-l să se răcească.