Condimente Furikake cu wasabi
FF2018

Condimente Furikake cu wasabi

În Japonia, condimentele furikake sunt adăugate în orice, de la orez și tăiței până la legume și fructe de mare. Acest amestec de alge uscate, susan, fulgi bonito, zahăr, chili și wasabi va da preparatelor o aromă subtilă, dulce.
  • 5m

    durata de pregătire

  • 7

    ingrediente

ingrediente

192

Porții

  • 50 grame boabe de wasabi
  • 2 linguri fulgi bonito
  • 1 foaie nori (alge uscate)
  • 1 lingură Rasnita Sare de mare iodata
  • 1/2 zahăr
  • 1/4 Chili
  • 75 grame semințe de susan

pregătire

  • Puneți boabele de wasabi, fulgii bonito, nori, sarea de mare, zahărul și chilii într-un blender până când toate ingredientele sunt bine amestecate.

  • Prăjiți semințele de susan la foc mediu într-o tigaie încinsă pentru aproximativ 2 minute, amestecând ocazional. Amestecați cu mix-ul de wasabi și lăsați compoziția să se răcească.

  • Depozitați amestecul într-un borcan etanș la loc uscat și răcoros timp de până la o lună.