Default
FF2018

Chifle Bao cu sos de caramel

În China, aceste chifle moi sunt servite în varianta lor picantă. Însă, cu un simplu aluat și cu o umplutură de plăcintă, poți crea un desert delicios precum aceste chifle cu banane, smântână, caramel și scorțișoară Kamis.
  • 30m

    durata de pregătire

  • 25m

    Durata de gătire

  • 13

    ingrediente

ingrediente

16

Porții

  • Pentru chiflele Bao
  • 225 mililitri lapte de cocos
  • 100 grame zahăr granulat
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 2 linguri esență de vanilie
  • 500 grame făină cu agent de creștere
  • Pentru umplutură și sosul de caramel
  • 175 grame zahăr
  • 2 linguri Scorțișoară măcinată
  • 3 banane, tăiate pe diagonlă la 1 cm
  • 125 grame unt
  • 50 mililitri smântână dulce
  • 8 biscuiți Lotus, zdobiți

pregătire

  • Pentru chiflele bao, încălziți la microunde laptele de cocos într-un bol pentru 1 minut la temperatură maximă sau până când devine fierbinte. Adăugați și zahărul granulat, uleiul de cocos și esența de vanilie. Adăugați apoi, treptat, făina până este complet încorporată. Frământați aluatul cu mâna pe măsură ce acesta devine mai rigid. Formați aluatul sub formă de bilă. Acoperiți aluatul și lăsați-l să se odihnească pentru 30 minute.

  • Pe suprafața de lucru presărați puțină făină, așezați apoi aluatul și aplatizați-l. Decupați cu un cuțit aluatul în 16 forme circulare. Strângeți aluatul rămas și tăiați-l în cercuri încă o dată.

  • Întindeți cu ajutorul unei pensule un strat subțire de ulei de cocos pe aluatul de chifle. Împăturiți la jumătate fiecare cerc de aluat, fără să-l presați. Acoperiți cu un prosop de bucătărie umed. Lăsați să se odihnească pentru 10 minute.

  • Pentru gătirea chiflelor Bao, folosiți o cratiță mare în care turnați apă până la nivelul de 2,5 cm. Lăsați apa să ajungă la punctul de fierbere. Tapetați o sită pentru aburi cu hârtie de copt. Puneți câteva chifle pe această sită. (Nu supraaglomerați sita, deoarece chiflele se vor extinde în timpul gătitului.) Introduceți sita pentru aburi în vas. Acoperiți cu un capac. Gătiți la abur, la o temperatură medie, timp de 10 minute sau până la extinderea chiflelor. Transferați chiftele pe rafturile de sârmă pentru a se răci. Repetați operația cu toate chiflele bao.

  • Pentru umplutură și sosul de caramel, amestecați 2 linguri de zahăr cu scorțișoara într-un bol mic. Îmbrăcați feliile de banane în amestecul realizat.

  • Adăugați jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie. Adăugați bananele și prăjiți-le pe ambele părți până au o culoare ușor maronie, apoi le scoateți din tigaie. În aceiași tigaie puneți restul de unt, zahăr și esența de vanilie și amestecați până când ingredientele s-au topit. Adăugați gradual laptele de cocos în timp ce amestecați, apoi îndepărtați sosul de caramel de pe foc.

  • Bateți cu mixerul crema de brânză cu ¼ din sosul de caramel într-un bol mare, adăugând gradual smântâna dulce. Când compoziția are o textură pufoasă adăugați biscuiții zdrobiți.

  • Pentru asamblare, tăiați cu grijă chiflele de bao. Umpleți fiecare chiflă de bao cu o lingură de umplutură. Deasupra chiflelor presărați felii de banane și stropiți cu sos de caramel. Serviți imediat.