Bulete de orez și pui cu susan și Kimchee
FF2018

Bulete de orez și pui cu susan și Kimchee

Aceste bulete de orez crocante vor fi în centrul atenției la următoarea ta petrecere.
  • 30m

    durata de pregătire

  • 45m

    Durata de gătire

  • 18

    ingrediente

ingrediente

8

Porții

  • 350 grame orez pentru sushi
  • 275 mililitri oțet de orez
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 portocală stoarsă
  • 1 1/2 lingură Usturoi granulat
  • 1 lingură Ghimbir
  • 3/4 linguri Chili
  • 100 grame varză chinezească tăiată
  • 50 grame ridichi daikon tăiate subțire
  • 3 cepe tăiată julien
  • 1/2 ardei roșu tăiat julien
  • 1 1/4 linguri Rasnita Sare de mare iodata
  • 225 grame pulpe de pui fără os tăiate în cubulețe
  • 1 linguri condimente japoneze
  • 50 mililitri ulei vegetal
  • 50 mililitri maioneză
  • 2 linguri semințe de susan
  • 2 linguri amestec de condimente Furikake

pregătire

  • Gătiți orezul pentru sushi așa cum este indicat pe ambalaj, folosind 575 ml de apă. Pisați-l apoi cu o furculiță și amestecați-l cu 2 lingurițe de oțet de orez și o lingură de zahăr. Lăsați-l să se răcească ușor.

  • Între timp, pentru a face Kimchee, aduceți la fierbere într-o cratiță mică restul oțetului de orez, zahărul, sucul de portocale, usturoiul, ghimbirul și chilli. Se scot de pe foc și se lasă la răcit. Într-un castron mediu amestecați varza, ridichiile daikon, ceapa verde și ardeiul roșu. Asezonați cu sare de mare.

  • Pentru a face umplutura de pui, amestecați puiul, condimentele japoneze și sarea de mare într-un castron mediu. Încălziți la foc mediu o lingură de ulei într-o tigaie de prăjit mare. Adăugați carnea de pui și gătiți timp de 6 până la 8 minute, amestecând ocazional. Puneți puiul într-un castron mediu. Adăugați maioneza și semințele de susan și amestecați. Se taie subțire ¼ din kimchee pregătit, se adaugă la amestecul de pui și se amestecă.

  • Pentru a forma buletele de orez, scoateți o mână de orez și faceți o adâncitură mică. Puneți aproximativ 2 lingurițe de pui în adâncitură. Folosind mâinile, modelați ușor orezul în jurul umpluturii, formând o bilă de aproximativ 8 cm lățime și 2 cm lungime, adăugând orez suplimentar, dacă este necesar, pentru a închide umplutura. Repetați pasul până când ies 8 porții.

  • Se încălzește uleiul rămas în aceeași tigaie la o căldură medie. Prăjiți buletele de orez timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte sau până capătă o culoare aurie și o textură corcantă.

  • Pentru a servi, presărați pe buletele de orez amestecul de condimente Furikake. Serviți buletele de orez cu Kimchee pregătit.