durata de pregătire
Durata de gătire
ingrediente
Porții
Pentru arepas, încălziți uleiul într-o tigaie mare de fontă la foc mediu. Adăugați bananele și gătiți până când devin aurii, amestecând ocazional. Scoateți bananele și puneți-le deoparte.
Într-o cratiță mică puneți untul, apa și laptele și încălziți la foc mediu timp de 5 minute, până când untul este topit. Luați de pe foc și lăsați să se răcească.
Combinați făina și sarea de mare într-un castron mediu. Se toarnă încet amestecul de lapte în amestecul de făină, amestecând până când lichidul este complet absorbit. (Amestecul poate avea cocoloașe). Adăugați bananele și frământați amestecul cu mâinile până când bananele sunt complet încorporate. Împărțiți aluatul în mod egal în 10 bile. Aplatizați fiecare bilă într-un disc cu diametrul de 10 cm și o grosime de 1,5 cm.
Se topește untul rămas într-o tigaie mare de fontă la foc mediu. Adăugați discurile de arepas și lăsați-le aproximativ 6 minute pe fiecare parte sau până ajung să capete o culoare aurie. Reglați focul dacă arepas-ul se prăjește prea repede. Adăugați unt suplimentar în tigaie, dacă este necesar. Odată gătite, puneți arepas-urile pe un platou și lăsați-le să se răcească. (Arepas-urile pot fi facute cu până la 3 zile înainte, păstrându-le la frigider într-un recipient etanș).
Pentru sosul Tzatziki, amestecați ardeiul iute, sucul de lămâie, oțetul, zahărul și sarea de mare într-un blender până când ingredientele sunt bine încorporate. Într-un castron separat se amestecă bine roșiile, castravetele și ceapa, adăugați ingredientele din blender, apoi iaurtul și coriandrul. Refrigerati până când veți servi.
Pregătiți friptura asezonând-o cu ulei, piper, lămâie, usturoi și oregano. Gătiți apoi friptura la foc mediu după preferințele voastre. Apoi tăiați friptura în fâșii.
Pentru a asambla arepas-urile, tăiați fiecare bucată astfel încât să formați într-o parte un buzunar. Umpleți arepas-urile întâi cu tzatziki, apoi adăugați fâșiile de fripătură și ceapa. Serviți imediat.