Arepas dulci cu steak de vită și sos tzatziki picant
FF2018

Arepas dulci cu steak de vită și sos tzatziki picant

Arepas sunt un hibrid între taco și sandwich pe care trebuie să-l încerci. Umpleți formele de porumb corcante cu carne tocată, legume și sos tzatziki picant - un mix ideal de arome și texturi din Grecia și America de Sud.
  • 45m

    durata de pregătire

  • 45m

    Durata de gătire

  • 27

    ingrediente

ingrediente

10

Porții

  • Pentru arepas dulci
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 2 banane tăiate în felii subțiri
  • 350 mililitri lapte
  • 350 mililitri apă
  • 125 grame unt nesărat
  • 450 grame masarepa
  • 1½ linguri Râșniță Sare de mare iodată
  • Pentru sosul tzatziki picant
  • 1 ardei picant habanero
  • 1 lime, stoarsă
  • 1 lingură oțet alb
  • 1 lingură zahăr
  • ½ linguri Râșniță Sare de mare iodată
  • 200 grame roșii, tăiate mărunt
  • 75 grame castravete fără semințe, tăiat cubulețe
  • 3 cepe, tăiate subțire
  • 250 grame iaurt grecesc
  • 2 linguri coriandru, mărunțit
  • Pentru steak de vită
  • 450 grame steak vită Bavette
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură Piper negru măcinat
  • coajă de la o lămâie
  • ½ linguri Usturoi granulat
  • ½ linguri Oregano
  • ½ ceapă roșie, tăiată subțire

pregătire

  • Pentru arepas, încălziți uleiul într-o tigaie mare de fontă la foc mediu. Adăugați bananele și gătiți până când devin aurii, amestecând ocazional. Scoateți bananele și puneți-le deoparte.

  • Într-o cratiță mică puneți untul, apa și laptele și încălziți la foc mediu timp de 5 minute, până când untul este topit. Luați de pe foc și lăsați să se răcească.

  • Combinați făina și sarea de mare într-un castron mediu. Se toarnă încet amestecul de lapte în amestecul de făină, amestecând până când lichidul este complet absorbit. (Amestecul poate avea cocoloașe). Adăugați bananele și frământați amestecul cu mâinile până când bananele sunt complet încorporate. Împărțiți aluatul în mod egal în 10 bile. Aplatizați fiecare bilă într-un disc cu diametrul de 10 cm și o grosime de 1,5 cm.

  • Se topește untul rămas într-o tigaie mare de fontă la foc mediu. Adăugați discurile de arepas și lăsați-le aproximativ 6 minute pe fiecare parte sau până ajung să capete o culoare aurie. Reglați focul dacă arepas-ul se prăjește prea repede. Adăugați unt suplimentar în tigaie, dacă este necesar. Odată gătite, puneți arepas-urile pe un platou și lăsați-le să se răcească. (Arepas-urile pot fi facute cu până la 3 zile înainte, păstrându-le la frigider într-un recipient etanș).

  • Pentru sosul Tzatziki, amestecați ardeiul iute, sucul de lămâie, oțetul, zahărul și sarea de mare într-un blender până când ingredientele sunt bine încorporate. Într-un castron separat se amestecă bine roșiile, castravetele și ceapa, adăugați ingredientele din blender, apoi iaurtul și coriandrul. Refrigerati până când veți servi.

  • Pregătiți friptura asezonând-o cu ulei, piper, lămâie, usturoi și oregano. Gătiți apoi friptura la foc mediu după preferințele voastre. Apoi tăiați friptura în fâșii.

  • Pentru a asambla arepas-urile, tăiați fiecare bucată astfel încât să formați într-o parte un buzunar. Umpleți arepas-urile întâi cu tzatziki, apoi adăugați fâșiile de fripătură și ceapa. Serviți imediat.