greek_tabbouleh_salad_arepas_with_ancho_yogurt_sauce_800
FF2018

Arepas cu salată tabbouleh în stil grecesc și sos de iaurt

Această rețetă aduce un mix ideal între aromele și texturile din Grecia și America de Sud. Umpleți formele de porumb crocante cu tabbouleh grecesc perfect aromatizat cu mentă Kamis, lămâie, feta, bulgur și măsline kalamata. Servește cu sos de iaurt!
 • 1h

  durata de pregătire

 • 30m

  Durata de gătire

 • 29

  ingrediente

ingrediente

12

(1 arepa)

Porții

pregătire

 • Pentru a pregăti arepas puneți la foc apa, laptele și un sfert din unt într-o cratiță mică. Fierbeți la foc mediu aproximativ 5 minute sau până când untul s-a topit. Luați apoi cratița de pe foc și lăsați amestecul să se răcească.

 • Într-un bol amestecați masarepa cu sarea de mare. Turnați amestecul de lapte, amestecând încet până când lichidul este complet absorbit (amestecul poate avea cocoloașe). Se adaugă brânza feta și se amestecă cu mâinile până când sunt încorporate toate ingredientele. Împărțiți aluatul uniform în 12 bile. Aplatizați fiecare bilă într-un disc cu diametrul de 10 cm și grosimea de 2,5 cm.

 • Se topește untul rămas într-o tigaie mare de fontă la foc mediu. Adăugați discurile de arepas și lăsați-le aproximativ 6 minute pe fiecare parte sau până ajung să capete o culoare aurie. Reglați focul dacă arepas-ul se prăjește prea repede. Adăugați unt suplimentar în tigaie, dacă este necesar. Odată gătite, puneți arepas-urile pe un platou și lăsați-le să se răcească. (Arepas-urile pot fi facute cu până la 3 zile înainte, păstrându-le la frigider într-un recipient etanș. Când doriți să le serviți, aduceți-le la temperatura camerei înainte de reîncălzire).

 • Pentru salata tabbouleh, puneți 250 ml de apă la fiert într-o cratiță mică. Adăugați bulgurul și 1 linguriță sare de mare. Acoperiți cratița și apoi îndepărtați-o de pe foc, lăsați-o să se răcească timp de 25 de minute.

 • Între timp, pregătiți într-un bol salata adăugând frunzele de salată, pătrunjelul, feta, roșiile, castraveții, măslinele, ceapa verde, sucul de lămâie, uleiul de măsline, menta și condimentele de Amestec iute. Adăugați bulgurul răcit și amestecați până când toate ingredientele sunt complet încorporate.

 • Pentru sosul de iaurt, amestecați iaurtul, apa și condimentele într-un castron mic. Refrigerati până când sunteți gata să serviți.

 • Pentru a asambla arepas-urile, tăiați fiecare bucată astfel încât să formați într-o parte un buzunar. Umpleți arepas-urile întâi cu sos de iaurt, apoi adăugați și salata tabbouleh. Serviți imediat.