Supă Minestrone persana
FF2017

Supă Minestrone persana

Estul Mediteranei întâlnește Italia în acest preparat cald şi sățios. De origine persană, Ash-e reshteh este o supă groasă, consistentă, realizată cu fasole, verdeţuri şi tăiţei plaţi. Minestrone este o supă groasă de roşii cu fasole italiană, legume şi paste. Pentru a obţine un preparat încântător, îmbinaţi cele două tradiţii ale aromelor distincte pentru un festival al celor mai bune gusturi din cele două bucătării.
  • 15m

    durata de pregătire

  • 35m

    Durata de gătire

  • 14

    ingrediente

ingrediente

  • 2 linguri de ulei de măsline, împărțit
  • 15 gram de pătrunjel tocat
  • 15 gram de busuioc tocat
  • 25 gram de fidea, ruptă în trei, sau tăiţei de ou subţiri
  • 50 gram de frunze de spanac proaspăt
  • 50 mililitru de smântână sau brânză mascarpone
  • 1 ceapă roşie, tăiată felii, împărțită
  • 1 linguriță Usturoi granulat Substituiri disponibile
    • Usturoi granulat Family Pack
  • 1 linguriță Menta
  • 1/2 linguriță Curcuma măcinată (Turmeric)
  • 1/2 linguriță Sare de mare iodata Rasnita
  • Un vârf de Piper negru măcinat Kamis
  • 400 gram de fasole canellini, fasole mare sau linte neagră la conservă, scursă
  • 600 mililitru de supă concentrată de găină

pregătire

  • Încălziţi 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Adăugaţi jumătate de ceapă, gătiţi şi amestecaţi până când devine uşor moale, timp de aproximativ 5 minute. Apoi, adăugaţi usturoiul, menta, curcuma, sarea de mare şi piperul, prăjind încă două minute. Adăugaţi fasolea şi supa concentrată şi aşteptaţi să dea în clocot. Adăugaţi jumătate de pătrunjel şi busuiocul, reduceţi focul la mediu şi fierbeţi încă aproximativ 10 minute, până când preparatul se îngroaşă uşor.

  • Creşteţi focul la mediu spre mare şi aşteptaţi să dea în clocot. Adăugaţi pastele şi gătiţi timp de 2 minute până când acestea ajung la stadiul „al dente”, amestecând din când în când. Adăugaţi spanacul şi pătrunjelul rămas şi gătiţi până când spanacul s-a înmuiat, înainte de a lua de pe foc.

  • Între timp, încălziţi lingura de ulei de măsline rămasă într-o tigaie antiaderentă mare, la foc mediu spre mare. Adăugaţi ceapa rămasă şi gătiţi amestecând timp de 7 minute sau până când ceapa începe să devină crocantă. Asezonaţi cu sare şi piper, după gust.

  • Serviţi supa în farfurii, folosind un polonic. Adăugaţi smântână şi amestecul de ceapă crocantă.