tarta_tatin_800
deserturi si bauturi

Tartă Tatin

Kamis te invită la un desert franțuzesc tradițional!
  • 6

    ingrediente

ingrediente

  • 50 grame unt
  • 75 grame zahar
  • 1/2 linguriță Nucșoară măcinată
  • 900 grame mere proaspete, decojite, tăiate feliuțe
  • 2 lingurițe suc de lămâie
  • 275 grame aluat foietaj

pregătire

  • Se topește untul într-o tigaie și se adaugă zahărul, scorțișoara și nucșoara până se topește untul. Lăsați zahărul să se dizolve, apoi adăugați merele și sucul de lămâie în tigaie. Gătiți timp de 10 minute compoziția.

  • Preîncălziți cuptorul la 200 ° C. Transferați merele într-o tavă rotundă. Introduceți în cuptor pentru circa 20-25 de minute. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească câteva minute. Se servește cu înghețată sau cremă de brânză proaspătă.