Rulouri de pâine cu mere
deserturi si bauturi

Rulouri de pâine cu mere

Aceste rulouri de pâine cu mere pot fi servite ca mic dejun sau ca un desert savuros. Rulourile de pâine cu mere sunt foarte uşor de preparat din doar câteva ingrediente. Această reţetă este pentru 8 rulouri de pâine cu mere.
  • 10m

    durata de pregătire

  • 20m

    Durata de gătire

  • 8

    ingrediente

ingrediente

pregătire

  • Puneţi merele, zahărul, sarea, zeama de lămâie, scorţişoara şi nucşoara într-o cratiţă fierbeţi la temperatură medie până când merele sunt moi şi pătrunse, dar nu terciuite. Aceasta fază ar trebui să vă ia 6-7 minute după ce amestecul începe să fiarbă. Umplutura este gata, lăsaşi-o să ajungă la temperatura camerei înainte de a o folosi. Daţi la o parte.

  • Apoi tăiaţi coaja de la feliile de pâine. Întindeţi pâinea cu sucitorul până devine foarte subţire.

  • Ungeţi ambele părţi ale feliilor de pâine subţiate cu o cantitate generoasă de unt.

  • Puneţi aproximativ 2 linguri din umplutură pe fiecare felie de pâine, lăsând o margine de 0,5 cm de jur împrejur. Rulaţi feliile de pâine cu umplutură pentru a obţine nişte cilindri.

  • Ungeţi uşor cu unt toate rulourile şi prăjiţi-le pe grătar sau în tigaie la temperatură medie. Întoarceţi continuu rulourile şi asiguraţi-vă că rulourile sunt rumenite egal pe toate părţile.

  • Serviţi-le fierbinţi sau la temperatura camerei, oricum au un gust grozav. Puteţi să le tăiaţi în două sau trei bucăţi.