ingrediente
Așezați merele într-un castron mare și apoi acoperiți cu apă fiartă. Acest lucru va elimina stratul de luciu al mărul și va ajuta caramelul să prindă mai bine pe suprafața lui. Uscați bine și îndepărtați codițele. Împingeți un bețișor mediu de lemn sau un baston în capătul fiecărui măr. Pregătiți o foaie de pergament de coacere.
Puneți zahărul într-o cratiță împreună cu apa și fiebeți la foc mediu. Gătiți timp de 5 minute până când zahărul se dizolvă, apoi amestecați mierea, scorțișoara și oțetul. Încălziți tigaia la 140 de grade și verificați temperatura cu un termometru. Dacă nu aveți un termometru, puteți testa caramelul turnând puțin într-un castron de apă rece. Ar trebui să se întărească instantaneu și atunci când este scos să fie fragil și ușor de rupt. Dacă este prea neomogen, continuați să fierbeți.
Mișcându-vă repede și cu grijă, înmuiați și răsuciți fiecare măr în caramelul fierbinte până se acoperă, lăsați excesul de picături, apoi puneți pergamentul de coacere pentru a le lăsa la întărit. Este posibil să trebuiască să încălziți caramelul puțin dacă temperatura scade și începe să fie prea gros. Lăsați caramelul să se răcească înainte de a mânca. Merele caramelizate pot fi făcute până la 2 zile în avans și depozitate într-un loc uscat.